Elon Musk je kupio Twitter. Što se sada mijenja?

LinkedIn

Elon Musk prije je nekoliko dana kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Za Twitter ima mnoge planove te smatra kako ta platforma ima veliki potencijal, no preostaje nam jedino čekati da vidimo što će Musk zaista učiniti.

Musk je inače govorio kako želi kupiti Twitter jer misli da ne ostvaruje svoj potencijal kao platforma za “slobodan govor”. Rekao je da ga treba transformirati kao privatnu kompaniju kako bi izgradili povjerenje s korisnicima i bolje ostvarili slobodu govora, no što je zaista njegov plan?

Ono što prvenstveno želi učiniti je povećati slobodu govora na Twitteru. Cilj mu je obogatiti ga novim mogućnostima, promijeniti algoritme i učiti ih otvorenima te će na taj način povećati povjerenje između korisnika Twittera te smanjiti broj botova.

 

Izvor: Twitter

Izvor: Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoće li korisnici napustiti Twitter?

Iako se Musk nada da će dobar dio najvećih kritičara i dalje ostati na Twitteru, javlja se i velik broj korisnika koji se ne slažu s time. Oni smatraju kako će ta društvena mreža tek sada postati nepodnošljiva, nezakonita, prepuna mržnje i negativnih komentara.  Nitko zasigurno ne može znati kako će se situacija razvijati i koliko će korisnika Twittera i dalje ostati aktivno na toj društvenoj mreži, no možemo samo zamisliti kako bi Twitter izgledao da se zaista povuče onaj veći dio “pristojnih“ korisnika.

Trump se vraća?

Twitter profil Donalda Trumpa prošle je godine trajno suspendiran u jeku prosvjeda i nasrtaja na zgradu Kaptola u Washingtonu 6. siječnja. S obzirom na Muskovu politiku i zagovaranje slobode govora, svi se sada pitaju znači li to povratak Donalda Trumpa. Trump je ipak izjavio kako se ne planira vratiti na tu društvenu mrežu.

Teško je procijeniti kako će Twitter zaista izgledati kroz nekoliko mjeseci ili kroz nekoliko godina. Jedino što nam preostaje je čekati razvoj situacije i nadati se kako ta društvena mreža namijenjena za blogging i slanje kratkih poruka neće postati internetski prostor prepun mržnje i negativnih komentara.

Podijeli

O autoru

Bok! Studentica sam treće godine Novinarstva i Odnosa s javnošću na FPZG-u. Novinarka sam Managera od početka 2019. gdje se bavim društvenim mrežama. Osim pisanja i rada na društvenim mrežama, u slobodno vrijeme volim pročitati dobru knjigu i pogledati film što mi pruža bijeg od stvarnosti. U životu se vodim time da se za sve u životu treba boriti i potruditi za ono što zaista želimo, ali da će mi ono što mi je suđeno na kraju i doći.

Komentirajte