Četiri dana radnog tjedna?

LinkedIn

Covid-19 pandemija, pokrenula je razgovore o četverodnevnom radnom tjednu. Ideja je zapravo vrlo jednostavna. Zaposlenici bi radili četiri dana u tjednu. Primali bi istu plaću i zarađivali jednake beneficije kao i do sada, ali s istim opterećenjem. 

Tvrtke koje se odluče prijeći na četverodnevni radni tjedan, fokusirale bi se više na samostalan rad. Dakle, manje sastanaka a više samostalnog rada. Sugerira se da se takvim načinom rada povećava zadovoljstvo radnika, a time i produktivnost. Također, četiri radna dana znače i bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života.

Koje zemlje su prihvatile četverodnevni radni tjedan?

Sindikati diljem Europe pozivaju Vlade da provedu ovu ideju, a Belgija, UK, Island, Njemačka, Japan, Španjolska i Novi Zeland prihvatili su ovakav način rada. Veliki interes prisutan je i u SAD-u i Kanadi. Prema istraživanju provedenom u Americi, nevjerojatnih 92% radnika je za skraćeni radni tjedan, čak i ako to znači dulje radno vrijeme. Anketirani zaposlenici naveli su poboljšanje mentalnog zdravlja i povećanu produktivnost kao uočene prednosti.

Dobra ili loša ideja?

Postoje dvije glavne vrste četverodnevnog radnog tjedna. To su komprimirani skraćeni radni tjedan. Komprimirani znači da radnik radi po 10 sati dnevno, četiri dana u tjednu. Skraćeni se odnosi na osam sati rada svaki dan, također četiri dana. Svaki model rada ima velik broj prednosti, no i neke nedostatke.

Komprimirani radni tjedan

On omogućuje zaposlenicima da rade puno radno vrijeme, ali u manje dana. Rade dulje u pojedinim radnim danima, no tako odrade dovoljno za dodatan slobodan dan.

Neke od glavnih prednosti ovakvog rada su: 

  • Zaposlenik zadržava punu plaću i beneficije
  • Manje vremena se gubi na putovanje do radnog mjesta
  • Bolja ravnoteža između privatnog i poslovnog života

Također, pronašli smo i neke nedostatke: 

  • Mogući nedostatak osoblja u nekim vremenskim razdobljima
  • Moguće poteškoće u zakazivanju sastanaka
  • Duže radno vrijeme moglo bi uzrokovati nižu produktivnost na kraju radnog vremena
Skraćeni radni tjedan

Druga varijanta ovog modela jest već spomenuti skraćeni četverodnevni radni tjedan. Dakle, zaposlenik radi osam sati dnevno četiri radna dana. U prijevodu, više slobodnog vremena, a manje posla. Iako ovo zvuči primamljivo, može rezultirati s manjom plaćom i naknadom.

Prednosti ovakvog rada su: 

  • Manje stresa zbog posla i bolja ravnoteža privatnog i poslovnog života
  • Veća kreativnost
  • Veća razina zadovoljstva poslom
  • Zbog više vremena za odmor, veća produktivnost i kvalitetniji angažman zaposlenika

Ipak, postoje i neki nedostaci: 

  • Smanjenje plaća i dodataka na plaće (posebno ako je zaposlenik plaćen po satu)
  • Izrada rasporeda i planiranje radnog vremena
  • Ako zaposlenik radi s klijentima, može doći do problema u komunikaciji s obzirom na to da zaposlenik ne radi tri dana u tjednu.
Treba li usvojiti četverodnevni radni tjedan?

Naravno da postoji velik broj industrija koje bi mogle provesti četverodnevni radni tjedan, no one poput ugostiteljstva, zdravstva ili prijevoza definitivno ne mogu. Drugi važan faktor su financije. Može li si određena tvrtka priuštiti takav način rada? U svakom slučaju, jednostavnije je implementirati ovakav model u inovativna i visoko profitabilna poduzeća.

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte