Besplatne radionice za što kvalitetniji životopis

LinkedIn

Kako biste što kvalitetnije mogli obogatiti svoj životopis sa znanjem i vještinama, Srce.hr svaki mjesec nudi besplatne radionice koje osposobljavaju polaznike pri korištenju uredskih i multimedijskih alata. Prijaviti se na radionice možete preko svog [email protected] identiteta, a sudjelovanjem stječete pravo na potvrdu o odslušanom tečaju.

Exceliranje

Na ovoj radionici ćete se upoznat s osnovnim mogućnostima programa Excel koji će vam pomoći pri izradi tablica i grafikona, te uporabi formula i funkcija. Radionica traje pet školskih sati, a namijenjena je studentima i drugim polaznicima iz akademske zajednice. Sadržaj radionice: osnovne radnje u programu, tablice, grafički prikaz podataka, formule i funkcije, povezivanje podataka s programom Word te ispis. O Exceliranju možete više saznati ovdje.

Inkscape

Ovdje ćete se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Inkscape namijenjenom izrađivanju i obradi vektorske grafike. Radionica traje pet školskih sati, u učionici ili online putem sustava za webinare. Sadržaj radionice je upoznavanje radnog prostora programa, osnovni grafički objekti i njihove mogućnosti, putanje, slojevi i tekst te precrtavanje slika i  dorada grafike.

Što se može naučiti na ovoj radionici?

Polaznici nakon završetka radionice moći će izrađivati osnovne grafičke objekte i grupirati korisne alate za prostoručno crtanje koje nudi program. Materijal za radionicu i sve što je potrebno za prijavu, možete pogledati na ovoj poveznici.

Audacity (ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji)

Polaznici na ovoj radionici imaju mogućnosti upoznavanja rada s programom Audacity, namijenjenom snimanju i obradi zvuka. Radionica traje pet školskih sati, u učionici ili online. Sadržaj radionice je zvuk i njegove karakteristike, instalacija Audacityja, snimanje zvuka, uvoz i izvoz zvučnih datoteka, osnovna i napredna obrada zvučnog zapisa te primjena i vrste efekata. Materijali za radionicu i prijava se nalaze na ovom linku.

Shotcut (ili montaža video sadržaja na jednostavan način)

Shotcut je program koji se koristi za obradu video sadržaja. Radionica također traje pet školskih sati, a održavaju se online ili u učionici. Radionica se sadrži od upoznavanja samog programa, rada s multimedijskim sadržajem, animacijom i vizualnim efektima, rad s tekstovima, te samom objavom video sadržaja. Polaznici će moći naučiti kako umetnuti fotografije i tekst na video u više oblika, te koristiti animacije i oblikovanje samog video sadržaja. Materijal pronađite ovdje.

GIMP (ili kako besplatno fotošopirati)

GIMP (Gnu Image Manipulation Program) je program koji će vam pomoći pri obradi ili prilagodbi fotografija i drugih vrsta grafike. Radionica se sastoji od samog upoznavanja programa, računalne grafike, osnovnih alata za rad s grafikom, te prilagodbe postavki programa. Polaznici će nakon završetka radionice znati pravilno koristiti alate za retuširanje fotografija, odabrati pravilan format za obradu fotografija te se koristiti raznim filtrima. Materijal za predavanje možete pronaći na ovoj poveznici. 

Ako si brucoš i imaš želju za učenjem novih stvari ili proširenje svog znanja. Ovo je prava prilika, jer uz besplatne radionice stječeš pravo na certifikat koji ti može olakšati u pronalaženju posla, ali i samom svom daljnjem obrazovanju ili budućoj karijeri!

Podijeli

O autoru

Pozdrav! Studentica sam diplomskog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manageru sam se pridružila ove godine. Kada nisam zatrpana skriptama, seminarima, prikazima, prezentacijama i svim blagodatima studiranja, gledam serije i filmove. Najdraža serija mi je Prijatelji, a za film se ne mogu odlučiti, it's like Sophie's choice...Kada pak trebam uzeti predah od filmova i serija, tada upalim glazbu i opustim se uz dobre stare hitove. Smatram da je kroz život potrebno imati dobar smisao za humor, jer će ti biti lakše u životu.

Komentirajte