Menza na sjeveru Hrvatske uvela mogućnost plaćanja kriptovalutama

LinkedIn

Nemaš gotovine, a imaš neiskorištene kriptovalute? Nema problema, u Studentskom centru Varaždin obrok možeš platiti upravo kriptovalutama. 

Iako menza u Varaždinu već neko vrijeme ima mogućnost plaćanja karticom, na prijedlog studenta uvedeno je i plaćanje kriptovalutama.  Tržište kriptovaluta sve više raste, stoga nije začuđujuće da je popularno i u studentskim restoranima. Studentima u Varaždinu kriptovalute nisu strane. Naime, od 2020. godine njima su mogli plaćati u a la carte restoranu i na terasi, a od 1. veljače ove godine i na kasi u menzi. Nisu ograničeni na jednu kriptovalutu, već primaju i nekoliko vrsta: btc bitcoin, eth etherium, ltc litecoin, bch bitcoincache, dash dash i xrp ripple.

Kako prenosi Dnevnik.hr, ravnatelj Studentskog centra Varaždin navodi da se plaćanje obavlja putem zasebnog Kripto POS terminala. Cijene se preračunavaju prema tečaju pružatelja usluge mijenjanja kriptovalute u kune prema cijeni odabrane kriptovalute sa stranice Coinmarketcap. Iznos se automatski preračunava u odabranu valutu i vrši se naplata skeniranjem QR koda.

Plaćanje virtualnim valutama nije jedina pogodnost u kojoj studenti u Varaždinu uživaju. Imaju kiosk za izbor i plaćanje prehrane bez blagajnice na posebnoj liniji, radi rasterećenja kada je gužva. Dakle, ne samo da je menza budućnosti, već nema polusatnog čekanja u redu koje nam je svima dobro poznato.

Budući da većina menza u Hrvatskoj nema ni mogućnost plaćanja karticom, pitanje je koliko će vremena trebati da uvedu kriptovalute. Odnosno, hoće li uopće?

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte