Hrvatska dobiva novo gaming središte

LinkedIn

Hrvatska dobiva svoje gaming mjesto u Novskoj gdje će se izgraditi gaming kampus. Ovakvi projekti nisu neuobičajeni u svijetu, ako se prisjetimo izgradnje gaming hotela u SAD-u o čemu možete više pročitati klikom ovdje.  Industrija video igara je u konstantom rastu tako da će ovaj projekt biti od velike koristi za Hrvatsku.

Kako će izgledati kampus?

Ovdje govorimo o kompleksu više zgrada, a osim prostora gdje će se moći održavati e-sport turniri s 4 tisuće mjesta za promatrače, također će uključivati i učeničko studentski dom, fakultet, smještaj za profesore i još pratećih sadržaja (sportska dvorana, menza i slično). Kako to točno izgleda, možete vidjeti na slici ispod koju je objavio grad Novska.

gaming kampus Novska

Izvor: http://novska.hr/

Koje su to faze projekta?

Projekt ima pet faza, a započinje s besplatnim učenjem engleskog jezika za svu djecu koja pohađaju vrtić u županiji. Druga faza uključuje radionice za osnovne i srednje škole gdje će se koristiti softverskim alatima potrebnim za izradu videoigara. Treća faza je poduzetnički inkubator. Četvrta faza obuhvaća uvođenje srednjoškolskog zanimanja tehničar za  razvoj videoigara i konačno, financijske potpore za nove startupove.

 gaming setup

Kampus gaming industrije uvršten u projekte koji revitaliziraju Sisačko-moslavačke županije

U uvodu smo napomenuli kako će gaming kampus biti koristan za Hrvatsku, što pokazuje i činjenica da je ovaj projekt uvršten u one projekte koji revitaliziraju Sisačko-moslavačku županiju.

Program revitalizacije odvija se u dva smjera, obnova nakon potresa i razvoj konkurentnosti županije. Projekt će obuhvatiti razdoblje provedbe do 2029. godine.

Prethodno smo već objasnili što će sve sadržavati gaming kampus, ali treba još istaknuti kako će imati petogodišnji visokoobrazovni program za 50 studenta i srednjoškolski s 24 učenika godišnje.  Svi će kapaciteti biti na bazi od 400 osoba koji će imati osiguran smještaj u domovima.

Kada možemo očekivati izgradnju?

Do sada je određena projektna dokumentacija koja bi trebala biti izrađena do 1. svibnja, nakon čega slijedi raspisivanje natječaja za gradnju. Trebamo još spomenuti zaslužnost inkubatora PISMO koji je specijaliziran za gaming industriju. Također je sa svojih 67 tvrtki postao najbrže rastući poduzetnički inkubator u Hrvatskoj.

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na četvrtoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam od prošle godine urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme. Smatram da je u životu potrebno biti ambiciozan i postaviti visoke ciljeve, ali isto tako i pronaći vremena za sebe.

Komentirajte