Veganuary – što je i kako se provodi?

LinkedIn

Blagdani su iza nas, slatke i slane delicije u kojima smo uživali bez imalo grižnje savjesti zasigurno su utjecali na nas. To ne znači nužno da se brojka na vagi promijenila, možda se samo osjećamo „teže“, napuhnuto i pomalo tromo. Ništa čudno s obzirom na spomenutu hranu. Početkom nove godine, svi smo željni detoksa, laganije i zdravije prehrane. Baš iz tog razloga nastao je pojam veganuary.

Veganuary je godišnji izazov osmišljen od strane neprofitne organizacije iz Ujedinjenog Kraljevstva koji se provodi u siječnju. Promiče veganstvo, educira o istome te potiče ljude da postanu vegani barem tijekom siječnja.

CILJ

Njihova misija je inspirirati i motivirati ljude da se odluče na veganski način života, što podrazumijeva prehranu bez mesa i proizvoda životinjskog podrijetla. Na taj način žele smanjiti broj farmi koje su stvorene radi uzgoja životinja namijenjenih za hranu. Osim toga, smatraju kako će tako poboljšati zdravlje ljudi, ali i stanje našeg planeta.

VEGANUARY U BROJKAMA

U 2021. godini preko 580 tisuća se pridružilo pokretu iz čak 209 država diljem svijeta. Više od 825 novih veganskih proizvoda i recepata je proizašlo iz ovog projekta. Od ukupnog broja sudionika, njih 98% bi preporučilo veganuary prijateljima.

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte