Božićni turizam u koroni

LinkedIn
Prema posljednjoj ECDC karti, većina Europe je tamnocrvena, a „zelenih“ država uopće nema. Upravo je to razlog straha od zaraze i putovanja u druge države u ovo adventsko vrijeme. Mnoga poduzeća iskusila su velike probleme izazvane koronom, a posebne izazove donose stalna ograničenja interakcije s ljudima. Kako bi opstala na tržištu, poduzeća su bila primorana uvesti mnoge promjene i inovacije koje su zauvijek promijenile tok prodaje roba i usluga.

 

INTERNET KUPOVINA

Iako kupovina preko raznih web stranica postoji od samog početka Interneta, u doba korone sve više ljudi božićnu kupovinu obavlja upravo tako. Prednost Internet kupovine jest ta da se, u relativno kratkom roku, poklon može naručiti s drugog kraja svijeta. Nažalost, zbog korone su vrlo izgledna kašnjenja pošiljki pa to treba uzeti u obzir prilikom božićne kupovine. Zemlje članice GLS-a donijele su odluku oko smanjenja maksimalne težine paketa koji sada smiju težiti do 31,5 kg.

 

DOSTAVA BOŽIĆNOG DRVCA

Zbog čestih zabrana izlaska, raznih ograničenja i visokog rizika zaraze, poduzeća koja se bave dostavom su među rijetkima koji su ostvarili značajne prihode. Za vrijeme Adventa raste potražnja za drvcima pa su se neka poduzeća specijalizirala upravo za dostavljanje istih. Kupci više ne moraju odlaziti u prodavaonice ili rasadnike već preko interneta izabrati drvce koje im najviše odgovara i ono će im biti dostavljeno za nekoliko dana. Cijene drvca ovise o preferencijama i željama, a mogu se naći i ona od 50 pa i preko 1000 kuna. Ako želite živo drvce, na tržištu su najčešće obična, srebrna smreka i nordijska jela.

 

ADVENT U GRADU

Kao što smo već napomenuli, većina država Europe nalazi se u tamnocrvenoj boji što označava veliki rizik od zaraze korona virusom. Zbog trenutne situacije, adventska ponuda i zanimacije su uvelike manjeg opsega u odnosu na predvirusne godine. Ugostiteljstvo i turizam mnogih zemalja trpe snažan deficit, a među najsigurnijim državama su Španjolska, Italija, Švedska i Finska. U gradovima u kojima je obilježavanje Adventa dozvoljeno, ugostitelji se snalaze postavljanjem terasa i stolova na otvorenom kako bi maksimalno iskoristili vrijeme božićnih blagdana.

Podijeli

O autoru

Bok! Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u, a timu Manager pridružila sam se tek 2021. godine. Volim pisati o zabavi i problemima s kojima se susreću mladi. Kad odrastem želim biti gajitelj divljih smokava ili lovočuvar u Hogwartsu.

Komentirajte