COVID potvrde na fakultetima

LinkedIn

Odluka o obaveznim COVID putovnicama u obrazovnim institucijama stupila je na snagu 15. studenog. Iako se prvotno odnosila samo na zaposlenike, bilo je pitanje vremena kada će se ta obaveza proširiti i na studente.

Trenutno, sve više visokoobrazovnih ustanova priklanja se praksi COVID propusnica, negativnog testa ili bilo kojeg drugog dokumenta kojim studenti dokazuju da su preboljeli virus. Jedan od fakulteta koji se priklonio ovoj odluci je Filozofski fakultet u Zagrebu. S obzirom na to da bez potvrde ne mogu ući u prostorije fakulteta, četrdesetak studenata prosvjedovalo je protiv COVID putovnica.  Proteklog tjedna, testiranje je za studente bilo besplatno, no odlučeno je kako će od sada sami snositi troškove. Dekan Filozofskog Fakulteta Domagoj Tončinić istaknuo je kako je cilj neometano odvijanje nastave u još jednom pandemijskom semestru, stoga moli za razumijevanje i suradnju svih uključenih u nastavni proces.

Uz Filozofski fakultet, COVID potvrde kao uvjet ulaska u visokoobrazovnu ustanovu, provjeravaju i Veterinarski, Medicinski te Kineziološki fakultet Zagreb. Kada je u pitanju Pravni fakultet u Zagrebu, studenti su dužni imati COVID putovnicu kada pristupaju ispitnom roku u prosincu. Prirodoslovno-matematički Fakultet Sveučilišta u Zagrebu anketirao je svoje studente o mogućnosti uvođenja putovnica, kojoj se oni nisu protivili. Dakle, zagrebački PMF usuglasio se s ovom odlukom. Fakultet s daleko najvećim brojem studenata u Hrvatskoj, Ekonomija, za sada ne prelazi na ovaj oblik nastave i propusnice se odnose samo na zaposlenike.

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte