Što NE pokloniti za Božić

LinkedIn

Dolaskom Adventa počinje i sezonsko kupovanje poklona. Teško je pronaći savršeni poklon, a gužve u prodavaonicama, manjak inspiracije i briga oko zamatanja nimalo ne olakšavaju kupovinu. Kako bi se umanjio već tradicionalni predbožićni stres, evo nekoliko savjeta što ne pokloniti najbližima:

  1. Posuđe

Možda se čini kao korisna stvar, ali nitko zapravo ne želi misliti o kuhanju na Božić. Slatka šalica u obliku Djeda Mraza možda da, ali lonac za sarmu nikako.

  1. Kuharica s dijetalnim receptima

Istina je da se tijekom praznika volimo malo opustiti i nabaciti koji kilogram, ali ne volimo i slušati o tome. Bilo kakve naznake dijete u poklonu za mnoge bi vjerojatno završile kobno. Radije kupite još jednu veliku čokoladu.

  1. Sprave za vježbanje

Isto kao i kod kuharica s dijetalnim receptima, cijenite svoj život i izbjegavajte sportsku opremu u širokom luku. Umjesto toga, „sportskom fanatiku“ poklonite rutu planinarenja po Velebitu ili kartu za Plitvička jezera.

  1. Donje rublje

Preoskudno izdanje božićne idile brzo završava svađom koju ste lako mogli izbjeći novom kapom. Ako niste jasno iskomunicirali sa svojom boljom polovicom da je upravo to poklon koji želi, držite se vunenih rukavica, šala ili veste.

  1. Kravata

Kao što je izazovno donje rublje za žene, tako je i kravata za muškarce – apsolutno nepotrebno. Bit će korisnije ako vaši muškarci dobiju nove čarape.

  1. Poklon-paketi

Ukoliko želite naglasiti svoju neoriginalnost i manjak kreativnog razmišljanja, ovo je pravi poklon za vas! Svi već imamo nekoliko gelova za tuširanje i šampona, a krema za tijelo još od prošlog Božića.

  1. Kućni ljubimci

Nepotrebno je naglasiti koliko su kućni ljubimci velika odgovornost. Ako želite kupiti ili udomiti životinju samo zato što se nekome baš svidio božićni film u kojem je mali psić, radije kupite plišanu igračku. Mnoge životinje ostaju bez krova nad glavom upravo nakon božićnih praznika pa dobro razmislite o toj odluci.

Što se može zaključiti iz ove liste? Cijeni se originalnost. Svi volimo vidjeti trud koji se uloži u poklon, a sitnice nas zapravo najviše usrećuju!

Podijeli

O autoru

Bok! Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u, a timu Manager pridružila sam se tek 2021. godine. Volim pisati o zabavi i problemima s kojima se susreću mladi. Kad odrastem želim biti gajitelj divljih smokava ili lovočuvar u Hogwartsu.

Komentirajte