Novi studij – Mediteranska poljoprivreda

LinkedIn

U novu su akademsku godinu ovaj put zakoračili i studenti novootvorenog fakulteta Mediteranska poljoprivreda. Riječ je o diplomskom studiju koji je nastao suradnjom dvaju sveučilišta, zadarskog i zagrebačkog. Prvi je to studij ovakve tematike na našim područjima koji je nastao zbog iskazane potrebe za stručnjacima te grane poljoprivrede.

DVA GRADA, JEDAN FAKULTET

Budući da je riječ o suradnji dva sveučilišta, nastava će se odvijati u oba grada. Točnije, prvi dio semestara će se odvijati u Zagrebu, a ostatak u Zadru. Još jedna posebnost je ta što nije riječ o klasičnim semestrima na kakve su studenti obično navikli, nego će se nastava odvijati u trimestrima. Studij je podijeljen na šest trimestara, prva dva će se održavati u Zagrebu na Agronomskom fakultetu, a preostala četiri će studenti pohađati u Zadru pri Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu.

STUDENTI MOGU BIRATI IZMEĐU DVA SMJERA

Na prvoj godini bira se usmjerenje, a studenti biraju između smjera Vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo te smjera Povrćarstvo, aromatično, ljekovito i ukrasno bilje. Upisna kvota iznosi svega dvadeset ljudi, deset po smjeru. Nastava koja će se odvijati u Zagrebu bit će teorijska, a u Zadru će biti više praktičnog rada, a program je vezan uz odabrani smjer. Prosječno opterećenje po trimestru je 20 ECTS bodova, a broj predmeta ovisi o opterećenju pojedinog predmeta ECTS bodovima. U principu, i jedno i drugo usmjerenje imaju 17 zajedničkih obveznih predmeta (64 ECTS bodova) i 14 izbornih predmeta (39 ECTS bodova). Uz to,  svako usmjerenje ima još 32 ECTS boda obveznih predmeta uže struke.

S obzirom na plan i program novonastalog fakulteta, ne sumnjamo da će studenti ovog studija izrasti u prave stručnjake koji će svoje teorijsko znanje vrlo lako primijeniti u budućem poslu.

 

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte