Top 5 zanimljivosti o seriji Squid Game

LinkedIn

Izvor: https://www.netflix.com/hr-en/title/81040344

Zasigurno ste do sada čuli o vrlo popularnoj Netflixovoj seriji „Squid Game“. Serija je ubrzo postala iznimno popularna te je dosegla prvo mjesto po gledanosti u devedeset zemalja. U nastavku ćemo iznijeti zanimljive činjenice o seriji za koje možda niste znali čak i ako ste pogledali seriju, a ako niste pogledali, možda se zbog toga odlučite.

Za početak treba ukratko reći kako se u seriji radi o 456 osoba koje imaju velike dugove te odlučuju sudjelovati u igri gdje potencijalno mogu zaraditi puno novaca. Pravila su jednostavna, a igraju se dječje igre i svatko tko ne poštuje pravila ili izgubi bit će diskvalificiran. Naizgled se čini vrlo jednostavno, ali kada jednom krenete gledati seriju shvatit ćete da to uopće nije tako.

Serija je napisana 2008. godine

Direktor serije je započeo njenim pisanjem još 2008. godine prilikom čega se suočavao s mnogo financijskih problema. Upravo ti financijski problemi su ga inspirirali, jer kao što je i sam rekao, da je njemu netko ponudio da igra tu igru kako bi se izvukao iz dugova, odmah bi pristao. Trebalo mu je šest mjeseci da napiše prve dvije epizode, a čitavu seriju završio je u roku od godinu dana. Tada je bilo teško pronaći investitore i publiku zbog nasilnih scena, ali je nakon 10 godina Netflix prepoznao potencijal i preuzeo skriptu 2019. godine.

Broj na karticama je pravi

Mnogi su pokušali nazvati broj na karticama koji su igrači u seriji morali nazvati kako bi sudjelovali u igri te se uspostavilo da je taj broj zapravo stvaran. Broj zapravo pripada jednom čovjeku koji je dnevno dobivao tisuće poziva nakon što je serija postala popularna.

Korejska slastica je postala trend na društvenim mrežama

U seriji se pojavljuje Korejska slastica pod nazivom dalgona. Naime recept je vrlo jednostavan te ako se odlučite napraviti sami svoju verziju, posjetite naše društvene mreže na kojima smo pokazali kako se oni prave. (Instagram: @manager­_magazine TikTok: @manager.magazine). Razlog zbog čega se pojavljuje slastica jest taj što su u seriji igrali igru gdje su morali obrubiti određeni oblik bez da se oblik raspadne. Zbog teksture slastice to može biti vrlo izazovno, osobito ako ste dobili neki komplicirani oblik. Isprobajte naš recept te nam javite u komentar jeste li prošli izazov!

Inspiracija za odjeću koju nose glumci

Sudionici igara nosili su zelene trenirke koje su direktora serije podsjetile na uniforme dječaka izviđača. S druge strane imamo ljude koji ih nadziru i imaju jedan od tri oblika nacrtanih na svojoj masci. Razlog tome je poveznica s kolonijom mrava, oni su veliki radnici, imaju rutinu i hijerarhiju obavljanja zadataka. Svaki znak predstavlja određenu poziciju. Krugovi su radnici, kvadrati su menadžeri, a trokuti predstavljaju oružane vojnike.

Lutka iz prve igre zaista postoji

U prvoj igri pojavljuje se velika lutka koja vodi igru i brine se da eliminira one koji se pomaknu. Ona nije izmišljena, već inače čuva muzej u okrugu Jincheona. Lutku su posudili za snimanje serije nakon čega su je vratili ponovno u muzej.

Ako i dalje niste sigurni trebate li pogledati seriju onda treba istaknuti kako serija ima samo jednu sezonu za sada i svega devet epizoda. Pogledajte samo jednu epizodu i sigurno će vas zainteresirati.

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Komentirajte