Upravo se održava prvi studentski advent: sav prihod odlazi u humanitarne svrhe

LinkedIn

Zagrebački studenti pobrinuli su se da ovogodišnji Advent ne prođe baš u potpunosti krnj. Dapače, u skladu s duhom ovog doba godine, Učiteljski fakultet u suradnji sa svojim studentskim zborom, ali i zborovima ostalih sastavnica Sveučilišta, organizira prvi Advent Sveučilišta u Zagrebu humanitarnog karaktera.

Na štandovima ovog posebnog Adventa pronaći će te raznovrsnu gastronomsku ponudu i ponešto ručnih radova studenata, a sav prihod bit će uplaćen Dječjem domu Zagreb i udruzi Mali Zmaj. 

Kućice su organizirane tako da ih vode studenti šest fakulteta. Svaka od njih ima nešto drugačije u ponudi kako bi se istakla posebnost fakulteta kojeg predstavlja. U programu su najavljeni i kvizovi općeg znanja, natjecanja u društvenim igrama, kreativne radionice, zajedničko ukrašavanje jelke Sveučilišta u Zagrebu i razne druge aktivnosti.

Na dan otvorenja došao je rektor Damir Boras te bivši ministar Pavić koji se obratio u ime Hrvatskog sabora.

“Meni je kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu uvijek posebna čast doći na Učiteljski fakultet koji je paradigma onoga što mi jesmo – učitelji. Učiteljstvo je najuzvišeniji poziv kojeg imamo još iz najdaljih vremena… Imamo Učiteljski fakultet koji odgaja najbolje kadrove koji stvaraju naše građane, …odgajaju našu mladost i osiguravaju budućnost Hrvatske. U ovom trećem tjednu Adventa meni je drago da sam ovdje i da mogu pozdraviti, prije svega organizatore, a to je Studentski zbor našeg Učiteljskog fakulteta…” – prigodno se obratio rektor Boras na dan otvorenja

Studentski advent održavat će se točno do Božića. Možete ga posjetiti u Savskoj 77 od 12 do 20h.

Podijeli

O autoru

Hej! Student sam 3. godine Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Timu Manager pridružio sam se ove godine, a najviše volim pisati u rubrikama Business i University. Teme koje me posebno zanimaju su održivi ekonomski razvoj, ekonomska politika te sustavi obrazovanja. Slobodno vrijeme najčešće provodim čitajući, gledajući filmove ili svirajući gitaru. Ono što me motivira za daljnje učenje i istraživanje je sloboda jer “znanje je ključ slobode”.

Komentirajte