Kako se odvija sveučilišna liga u koroni?

LinkedIn

Kako se odvija sveučilišna liga u pademiji?

 

Nakon dugog izbivanja zbog pandemije, studenti su se 9. svibnja vratili na futsal terene. Naime, tada je odigrano prvo kolo muške Sveučilišne futsal lige. Međutim, radi poštivanja svih epidemioloških mjera natjecanje se moralo preseliti iz dvorane na Martinovki u okrilje studentskog doma Stjepan Radić – na popularnu „Savu“.

Iako je koncentracija ljudi na „Savi“ velika, natjecanje se ipak do daljnjega održava bez gledatelja. Ipak, svim ljubiteljima najpopularnijeg sveučilišnog natjecanja omogućeno je praćenje utakmica putem live streama na YouTube-u.

Budući da se natjecanje odvija uz popratni hešteg #outdoor, najveći izazov svakako jesu vremenski uvjeti. Oblaci koji su se nadvili nad zagrebačkim nebom učestalo stvaraju muke organizatorima i igračima. Zbog kiše dolazi do odgode utakmica ili spajanja svih skupina u termine istoga dana.

Već tjedan dana nakon početka lige vrijeme je iziskivalo odgodu drugog kola pa se tako 22. i 23. svibnja održava dvokolo, točnije odigrat će se utakmice i drugog i trećeg kola.

Osmina finala na rasporedu je 5. lipnja, a ako je za vjerovati organizatorima, u njoj će snage odmjeriti upravo one ekipe koje se najbolje prilagode novim uvjetima igranja.

Osim futsala, na vanjske terene preseljene su i sveučilišna odbojka te košarka.

Unatoč pandemiji, jedan od sveučilišnih sportova ipak se odvijao relativno neometano. Riječ je o nogometu, koji se od 7. travnja igrao na igralištu Savica. Pobjedu u sveučilišnom natjecanju u nogometu odnijela je ekipa Fakulteta prometnih znanosti, koja je 6. svibnja u finalu pobijedila momčad Tehničkog veleučilišta s rezultatom 3 – 2.

Treće mjesto je preko jedanaesteraca osvojio tim Ekonomskog fakulteta pobijedivši Prirodoslovno – matematički fakultet rezultatom 4 – 3.

Nagrada za najboljeg strijelca pripala je Dubravku Vujici, koji je s devet postignutih golova vodio svoj TVZ do finala.

Kao i ostatak sportova, nogomet se igrao bez gledatelja. Igračima se pri ulazu u kompleks mjerila temperatura, a bilo je zabranjeno i korištenje svlačionica.

 

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte