Kako je Corona ukrala Božić

LinkedIn

Zvuci Franka Sinatre i neizbježne Mariah-e Carey, polnoćka, bakalar, obitelj, drvce i toplina opisuju Božićni ugođaj skoro svakog Hrvata, no za određeni broj studenata Božić je ove godine nekonvencionalan – u studentskom domu

Unatoč ekonomski slaboj godini Hrvati su za Božić i ove godine posegnuli duboko u džep. Čemu svjedoče beskrajni svakodnevni redovi ispred trgovina za igračke, namirnice, dekor, odjeću i ostalo. Čak je i advent preživio, iako virtualno.

Nekima se čini kako je Corona ukrala Božić, no za većinu nas on će i dalje značiti obiteljsko zajedništvo, obilat ručak, kolače i poklone. S druge strane pak nalaze se studenti koji su još u neizvjesnosti odgovora stožera na njihovo pitanje hoće li im se osigurati propusnice za povratak u Zagreb na studij početkom siječnja. Jer u Zagrebu im se ipak nalaze i fakulteti i učionice i knjižnice pa i sami materijali za učenje.

U razgovoru s Petrom, studentom anglistike i filozofije na filozofskom fakultetu u Zagrebu saznali smo da situacija i nije tako crna. Unatoč tome što menze neće raditi rekao je kako to i nije problem jer rade ostale trgovine. Na pitanje kako komentira sveopći ugođaj kaže: „Atmosfera naravno da je drugačija, manje ljudi, ali mjere su rezultirale pozitivno jer umjesto izlazaka češća su intimnija druženja“. Također komentira kako nije ipak tolika promjena u odnosu na prošlogodišnje Božiće u domu.

Usprkos velikome upitniku i neizvjesnosti radi odobrenja propusnica za povratak, studenti su i dalje pozitivni i realni, bez prevelike doze stresa i paničarenja. Iako nisu idealni, no uvjeti u domovima su dobri i na više nego prihvatljivoj razini. Stoga svim studentima koji su na milosti stožera, a i onima koji se iz drugih razloga ne mogu vratiti kući želimo sretan Božić i covid-slobodan doček Nove godine.

Podijeli

O autoru

Zdravo! Studentica sam ekonomije te imam 20 godina. Novinarka sam Managera od 2020. godine. Pišem za sve kolumne, no najdraža mi je Business. Volim istraživati poslovne teme te gledati kako stvari utječu jedna na drugu. Osim što pišem za Manager bavim se i vlastitim pisanjem, glazbom, plesom te raznim sportovima. Najčudniji hobi koji sam imala je bilo rezbarenje knjiga. U životu se vodim filozofijom da je bolje sjediti u hladu nego stajati na suncu koja me ujedno i motivira na jednostavnije življenje.

Komentirajte