Božićnice diljem svijeta

LinkedIn

Bliži se vrijeme darivanja, a samim time mnoge tvrtke će isplaćivati bonuse na plaću svojim zaposlenicima. Poslodavci isplaćuju božićnice kao stimulaciju za doprinos radnika za ostvarene rezultate u protekloj poslovnoj godini. Mnogi uspješni poslovni ljudi shvaćaju da su upravo radnici najvažnija odlika uspješnog poslovanja koji ulažu svoj rad, trud i znanje u unaprjeđenje proizvoda i usluga.

ODNOS POSLODAVACA PREMA ZAPOSLENICIMA

Na kraju svake godine, tvrtke razmišljaju kako se zahvaliti zaposlenicima za ostvarene uspjehe tijekom godine te kako ih nagraditi. Jedna od nagrada za koju se odlučuju tvrtke jest organiziranje Božićne zabave ili večere za sve suradnike. Čini se da je ovakva vrsta zabave najprikladnija za manja poduzeća s obzirom na manji broj radnika jer se u suprotnom riskira mogućnost događanja incidenata. Nažalost, alkohol igra veliku ulogu na ovakvim zabava, a također je i pitanje hoće li si tvrtka moći priuštiti počastiti svakog pojedinca ili će čak zaposlenici morati sami odvojiti financijska sredstva za primjerice večeru.

Jedan od inovativnijih načina zahvale, koji se ne viđa često, je omogućiti zaposlenicima slobodan dan. Ovo je vrsta nagrade koju bi svaki zaposlenik znao cijeniti, a posebno u prosincu. Posljednji mjesec u godini nosi veliki stres zbog kupovanja mnogih darova za sve članove obitelji i prijatelje, a k tome još je potrebno i pripremiti i blagdanski ručak, večeru te ispeći ukusne kolače. Najomiljenija nagrada, koju cijeni svaka vrsta zaposlenika, jest naravno- božićnica. S bonusima na plaću poslodavac će zasigurno usrećiti zaposlenike i njihove obitelji, a i od svih navedenih nagrada, ova je najizravnija.

NAJVEĆE SVJETSKE KOMPANIJE

S obzirom na trenutačnu epidemiju koronavirusa, najviše su profitirale internetske trgovine poput Amazona i Walmarta. Do izražaja su došle online narudžbe i kupovine jer su mnoge trgovine s raznovrsnim asortimanom robe bile prisiljene zatvoriti svoja vrata. Posao je cvjetao za ovakve velike lance trgovina, a posebice su zaposleni bili radnici u skladištima. Obje kompanije su odlučile nagraditi svoje zaposlenike s bonusima, a radnici zaposleni na puno radno vrijeme će 24. prosinca primiti 300 američkih dolara zahvale, a oni na pola radnog vremena 150 dolara. Zanimljivo, ovo je već 4. bonus na plaću koji će dobiti zaposlenici Walmarta od početka pandemije, a zaposlenici Amazona su sličan bonus primili u lipnju uz duplo povećanu satnicu za prekovremeni rad tijekom vrhunca pandemije. Iako na prvi pogled ovo ne izgleda loše, treba imati na umu da tek 33% američkih poslodavaca će isplaćivati bonuse svojim zaposlenicima, što je povećanje od 3% u odnosu na proteklu godinu, prema istraživanju koje je obuhvatilo 189 poduzeća.

Iznenađujuće, određene tvrtke su odlučile jednokratno nagraditi svoje zaposlenike s vrlo izdašnim iznosima. Primjerice, St. John Properties, tvrtka za promet nekretninama, je 2019. godine odlučila iznenaditi svoje radnike s velikom božićnicom. 198 radnika je nagrađeno s 10 milijuna dolara, što znači da je svaki radnik prosječno dobio 50 000 dolara bonusa. Radnici su nagrađeni prema godinama koje su proveli u kompaniji, a najveći bonus je iznosio 270 000 dolara, dok je najmanji bio tek 100 dolara za zaposlenika koji još nije ni počeo raditi. Povod ovakvoj darežljivosti je bilo ostvarivanje dugoročnog cilja, razvijanje 20 milijuna kvadratnih stopa prostora u 8 američkih saveznih država.

Jedna od najvećih privatnih naftnih i plinsko eksplorativnih kompanija, Hilcorp Energy, 2015. godine je nagradila svakog zaposlenika sa 100 000 američkih dolara za postizanje godišnjih poslovnih ciljeva. Pošto tvrtka broji 1381 zaposlenika, ukupni bonusi su iznosili nešto više od 138 milijuna dolara. Također, ista tvrtka je 2011. nagradila zaposlenike gdje su mogli birati između automobila u vrijednosti od 50 000 dolara ili uzimanja gotovine u iznosu od 35 000 dolara.

SITUACIJA U HRVATSKOJ

Izazovna godina se bliži kraju, a epidemija je imala najveći utjecaj upravo na privatni sektor. Poslovna godina je obilježena lockdownom na proljeće, slabom turističkom sezonom te drugim valom pandemije koji je natjerao veliki dio poduzetnika na ponovo zatvaranje trgovina, poslovnih objekata i drugih uslužnih djelatnosti. Trgovina Kaufland, kao jedna od najvećih u Hrvatskoj, svojim zaposlenicima će omogućiti poklon- bon u iznosu od 1800 kuna kao i dar za djecu od 200 kn, a ujedno će biti i održana božićna predstava za djecu zaposlenika po prvi put u online obliku. Jedan od najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca, DM, će isplatiti bonus u visini prosječne mjesečne plaće koja trenutno iznosi 10 400 kn. Zaposlenici će također dobiti darovnu karticu u vrijednosti od 1650 kn, kao i dar za svako dijete zaposlenika.

Za tvrtku Jysk, financijska godina je bila uspješna, a to se i odrazilo na bonusima koji su u prosjeku veći za gotovo 10% u odnosu na proteklu godinu. Ova tvrtka isplaćuje bonuse prema prometu koji je određena poslovnica ostvarila u toj godini, stoga bonusi variraju te također ne postoji gornja granica limita samog bonusa. Ove godine je najuspješnija poslovnica ostvarila preko 32 000 kn bonusa za svakog zaposlenika jer smatraju da je poslovnica jedan tim i svi trebaju biti jednako nagrađeni. Premijer Andrej Plenković je poručio da će božićnice biti isplaćene za državni i javni sektor s povećanjem u iznosu od 300 kn te će iznositi 1500 kn. Također, trogirska Gradska uprava je potvrdila da će po prvi puta isplatiti pomoć nezaposlenim osobama u visini iznosa od 300 kn kao znak solidarnosti.

Podijeli

O autoru

Pozdrav, student sam 3. godine poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu. Od 2020. godine sudjelujem kao suradnik i novinar u sklopu vođenja profila društvenih mreža magazina „Manager“. Naši novinari i novinarke marljivo istražuju i pišu svoje članke dok je moja zadaća promovirati iste te zainteresirati čitatelje za tekstove s područja business-a, university-a te lounge-a koji čine naš magazin. Također volim pisati o raznim temama koje se tiču studentskog života i tehnologije. U slobodno vrijeme uživam u bavljenju sportom kao što je trčanje jer smatram da je fizička aktivnost vrlo važna za zdravlje. Smatram da u životu čovjek mora imati dovoljno velike ciljeve jer ako ga oni ne straše, to znači da su ti ciljevi premali.

Komentirajte