Važnost Linkedin računa

LinkedIn

LinkedIn je poslovna društvena mreža koja spaja poslodavca i ljude koji su u potrazi za poslom. Izradom LinkedIn računa, članovi mogu potencijalnim poslodavcima predstaviti svoje profesionalne vještine i znanja čime proces spajanja poslodavca i zaposlenika postaje efikasniji.

Izrada računa

Otvaranje računa je brzo i lako, potrebno je unijeti e-mail i lozinku ili se logirati putem postojećeg Facebook računa. Nakon toga slijedi unos podataka kao što su država, poštanski broj, trenutna titula te radno mjesto ili fakultet.

Ako ste student, morat ćete unijeti i podatke o fakultetu, odnosno sveučilištu, smjeru te trenutnoj i očekivanoj godini studiranja. Nakon uspješne aktivacije računa putem pina, možete početi uređivati detalje koji će privući oko poslodavca.

Umrežavanje

Osim spajanja s poslodavcima, LinkedIn služi i za međusobno povezivanje članova. Svaki korisnik može napraviti svoju mrežu tako što će se povezati s drugim korisnicima koji dijele slične interese. Skup povezanih korisnika može imati više razina.

Prva podrazumijeva direktne veze prema korisnicima, što je osnova za razvoj daljnjih razina mreže. Opcijom endorse, korisnici se sa samo jednim klikom mogu međusobno pohvaliti i podržati za novu vještinu.  To omogućava razvoj reputacije i uvida u kvalitetno obavljanje poslova, što olakšava pretragu najkvalitetnijeg kadra za kojim tragaju poslodavci.

Prednosti izrade profila

LinkedIn profil omogućuje jednostavniju komunikaciju s poslovnim partnerima, lakše možete stupiti u kontakt s osobama, prilikom prijave za posao možete istražiti kompaniju i pogledati profile njihovih zaposlenika te tako procijeniti radnu klimu kompanije. Guglanjem vašeg imena, prvi rezultat pretraživanja trebao bi biti upravo vaš LinkedIn profil, a ne Facebook račun koji vjerojatno želite sakriti od poslodavca.

Uz umrežavanje, možete pratiti i aktualne vijesti, odnosno teme koje vas zanimaju, te na LinkedIn Feedu, koji podsjeća na Facebookov Newsfeed, pročitati zanimljive članke. Osim toga, izrada je potpuno besplatna, a uz mogućnost izrade digitalnog i preglednog životopisa nudi mnogobrojne poslovne prilike.

LinkedIn aplikacija

Od 2015. dostupna je nova verzija aplikacije s preglednim sučeljem, sličnom Facebooku, što je omogućilo još jednostavniji pregled vijesti, poslova, prijava za posao te mogućnosti kontaktiranja ostalih članova. Nova opcija nudi mogućnost slanja GIF-ova i emotikona za vrijeme slanja poruka.

Podijeli

O autoru

Komentirajte