Život studenata u Zagrebu izvan Zagreba

LinkedIn

Zagrebačko je sveučilište najveće i najznačajnije, no pitaš li se kako žive, što jedu i gdje, kao i gdje spavaju tvoji kolege s istog sveučilišta, ali izvan Zagreba? Odgovore potražite u ovom članku.

Varaždin je jedan od gradova koji ima odsjek Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike (FOI), čijim se završetkom smjera ekonomika poduzetništva stječe titula prvostupnika ekonomije, baš kao i nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Promjena u svakodnevnici naših, 80-ak kilometara sjevernijim kolegama, od nedavno je novi studentski dom. Projekt novog studentskog doma ostvaren je uz zajedništvo grada Varaždina, Varaždinske županije, Studentskog centra, Ministarstva regionalnog razvoja te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europske Unije te je napravljen u rekordnom roku.

 

Novi dom otvoren je u prosincu prošle godine, a rasprostire se na pet katova po kojima su raspoređene 243 jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, sobe za smještaj  sobe za smještaj invalida, 15 čajnih kuhinja, šest dnevnih boravka i šest učionica, samoposlužna praonica i sušionica rublja, studentska ambulanta, studentski klub, teretana, uredske prostorije, terase i drugi prostori za druženje. U podzemnom dijelu smještena je garaža za automobile dok je u prizemnom dijelu garaža za bicikle s podiznim mehanizmom. U dvorištu doma bit će montirane sprave za vježbanje na otvorenom te platforme za brojne druge sadržaje.

 

Osim uživanja u novoopremljenim unutrašnjim i vanjskim prostorima, varaždinski studenti organiziraju redovite kestenijade, roštiljade, krug sv. Nikole oko studentskog doma, palačinka partije, sportske igre i izlete.

 

Podijeli

O autoru

Komentirajte