IW Tokyo – Najbolja dva i pol tjedna u mome životu!

LinkedIn
U Tokyu se održao još jedan nezaboravan International Week u kojem su sudionici istražili japansku kulturu i povezali se s ljudima iz cijelog svijeta. Pitali smo studente koji su sudjelovali na International Weeku u Tokyu da podijele svoje dojmove s ovog globalnog događaja.  

 

ŠTO VAS JE POSEBNO IZNENADILO TIJEKOM PUTOVANJA?

,,Jedna stvar me posebno iznenadila – razina predanosti i truda koji je uložen kako bi se osigurala naša dobrobit. Sve je bilo odlično organizirano, s puno opcija za aktivnosti.” – istaknula je Ivana. Ante je dodao: ,,Iznenadilo me koliko vremena posvećuju pripremi hrane. Sve ovo je stvorilo lijepo iskustvo koje ću dugo pamtiti.“ Također, studenti su bili iznenađeni koliko je grad očuvan i čist te kako uopće nema smeća na cesti. To jasno pokazuje visoki standard čistoće i brige za okoliš koji je karakterističan za japansku kulturu. 

Izvor: privatna arhiva

ŠTO VAM SE NAJVIŠE SVIDJELO?

,,Ono što mi se najviše svidjelo tijekom boravka u Tokyu su kulturni dani koje su organizatori pripremili. Posebno sam uživala u gledanju tradicionalnih japanskih plesova te u tome što smo kasnije i mi imali priliku obući Yukate i plesati, što je bio izvrstan način da iskusimo japansku kulturu.“ – istaknula je Ivana. Također, doživljaj tijekom ceremonije za prvi dan proljeća studentima je posebno ostao u sjećanju:,, Jeli smo sushi rolice okrenuti prema sjeveroistoku jer se vjerovalo da će taj smjer donijeti sreću, blagostanje i zdravlje.“ To su bili trenutci koji su studentima  pružili nezaboravno iskustvo japanske kulture i običaja.

Izvor: privatna arhiva

JESTE LI NAUČILI NEŠTO NOVO?

Tijekom boravka u Tokyu, studenti su imali priliku naučiti mnogo toga. Posebno su istaknuli koliko su puno naučili o japanskoj povijesti i funkcioniranju vlade od svojih domaćina. Osim toga, studenti su se pohvalili kako su naučili pisati svoje ime na Kanjiu, kineskom pismu, što je bio vrlo zanimljiv izazov. Također, studentima je bilo vrlo dojmljivo iskusiti japanske običaje poput jedenja sa štapićima, što im nije uobičajeno u njihovom rodnom kraju.

Izvor: privatna arhiva

KAKVI SU VAŠI SVEUKUPNI DOJMOVI O IW-U U TOKYU?

Sveukupno, dojmovi studenata o IW-u u Tokyu su iznimno pozitivni: ,,Voljela bih se vratiti. Kultura je predivna, ispunjena poštovanjem, gdje su svi zahvalni i poštuju jedni druge. Tamo sam stekla trajna prijateljstva s ljudima na koje mogu računati, i znam da će me ponovno lijepo prihvatiti kada odlučim opet posjetiti. Neizmjerno sam zahvalna HSA na ovoj prilici.“ – sretno je izjavila Ivana. Ante je također izrazio svoje oduševljenje, nazivajući to predivnim iskustvom: ,,Najboljih dva i pol tjedna u mome životu. Preporučujem svima da posjete Tokyo, a uz IW iskustvo je još bolje.

International Week je vaša prilika da istražite, naučite i doživite nešto novo. Zato potičemo studente da se prijave i  krenu u avanturu koja će im pružiti nevjerojatne uspomene i trajna prijateljstva!

 

Podijeli

O autoru

Bok! Ja sam Nika i studentica sam poslovne ekonomije. Kreativan sam tip, a volim slušati o svakakvim temama, od psiholoških, filozofskih pa i o biznisu. Zato sam odlučila pisati za Manager Magazine. Najviše od svega volim kavu i palačinke.

Comments are closed.