Usporedba pet streaming servisa: Netflix ili možda nešto drugo?

LinkedIn

Netflix je u travnju 2022. zabilježio najveći pad pretplatnika dosad. Korisnici se putem društvenih mreža žale na novi rast cijena pretplate, otkazivanje omiljenih serija i najavljenu nemogućnost dijeljenja računa. Postavlja se pitanje, postoji li bolja alternativa?

Netflix

Standardna mjesečna pretplata na Netflix odnedavno iznosi 10 dolara, što je jedan dolar više nego ranije. Platforma nudi preko 4.200 filmova i 1.980 serija i ima vrlo razvijen sistem preporuka. Međutim, Netflix je skuplji nego većina ostalih platformi i ponekad postoje problemi s titlovima.

HBO max

Standardna mjesečna pretplata na HBO max također iznosi 10 dolara, ali za razliku od Netflixa, postoji otprilike četiri minute reklama po satu. Za sadržaj bez reklama korisnici plaćaju 15 dolara mjesečno. HBO max sadrži oko 2.000 filmova i preko 580 serija.

Hulu

Mjesečni paket s reklamama na Huluu košta 7 dolara, a sadržaj bez reklama 13 dolara. Hulu sadrži 2.500 filmova i 1.650 serija. Iako je Hulu među jeftinijim platformama, korisnicima smetaju česte reklame i nekonzistentna ponuda sezona serija.

Disney Plus

Standardna mjesečna pretplata na Disney Plus iznosi 8 dolara, zasad bez reklama. Na katalogu će se naći mnogi voljeni naslovi poput Zvjezdanih ratova te Marvelovi filmovi i serije. Disney Plus nudi ukupno 600 filmova i 7000 epizoda serija. Korisnici u kritikama spominju neobične praznine u vremenu postavljanja sadržaja.

Amazon Prime Video

Za one koji su već korisnici Amazon Primea, cijena za Amazon Prime Video već je uključena u pretplatu. Za one koji nisu, cijena iznosi 13 dolara mjesečno. Katalog naslova manje je impresivan nego kod Netflixa i Hulua te postoje reklame, ali ponuda je svejedno velika te je pretplata vrlo isplativa korisnicima Amazon Primea.

Podijeli

O autoru

Bok, zovem se Dora i teški sam introvert kojem je mnogo draže ovako se predstaviti nego ustati i s punom dvoranom podijeliti tri zanimljive stvari o sebi. Ovdje ću reći da kad odrastem želim biti pisac, isprobavati fine restorane i nabaviti ogromnog psa. Odnekud se mora početi pa ja počinjem od Managera. :)

Komentirajte