Iz HSA u SVENUM

LinkedIn
Ovoga smo puta razgovarali s bivšim članom Hrvatske studentske asocijacije, koji je poslije odlaska sudjelovao u osnivanju Svetonedeljske udruge mladih. Podijelio je s nama iskustva u HSA i zašto je osnovana SVENUM.
Iskustvo u HSA

„Zovem se Stjepan Rede, imam 26 godina, student sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Apsolvent sam na smjeru računovodstvo i revizija te završavam diplomski i planiram uskoro diplomirati. U HSA sam se uključio 2019. godine, te sam bio sam član udruge nešto više od godine dana. Priključivanje udruzi je bila jedna od najboljih odluka tijekom mojeg studiranja. Upoznao sam mnoštvo mladih i perspektivnih studenata različitih fakulteta, te sam također prikupio mnoštvo praktičnog iskustva u pogledu organiziranja pojedinih događaja (najviše prilikom organiziranja BUS-a ili Businessa u sportu).

Obaveze na fakultetu, studentski posao i pokretanje vlastite udruge su me primorale da izađem iz HSA-a, odnosno nisam mogao svemu tome pružiti kvalitetnog vremena i pažnje. Iako više nisam član udruge ostao sam u kontaktu s nekolicinom trenutnih članova. Najviše mi fale druženja s kolegama iz udruge, te organizacija kvalitetnih i poznatih studentskih projekata. Svim studentima bih preporučio priključivanje HSA kako bi skupili neprocjenjivo životno i profesionalno iskustvo.

Novi početak

Svetonedeljska udruga mladih, odnosno SVENUM kako ju mi od milja nazivamo osnovana je 11. prosinca 2020. godine. Cilj pokretanja udruge bio je potaknuti mlade na proaktivno djelovanje u Gradu Svetoj Nedelji, no jednako tako i kreirati okruženje unutar kojeg će svi mladi u našem gradu moći zajedno učiti jedni od drugih, međusobno se motivirati i ostvariti željene uspjehe.

Članovi SVENUM-a

Udrugu sam osnovao zajedno s kolegama s fakulteta, Markom Leskovarom i Nikicom Mikulićem. Svetonedeljska udruga mladih trenutno ima 30 članova koji djeluju u jednom od četiri tima koje su prilikom uključivanja samostalno odabrali. Preciznije, svaki član ima priliku sudjelovati u jednom od sljedećih timova – Marketing & PR, Financije i EU Fondovi, Ekologija i Ljudski resursi te tim Kultura, zabava i obrazovanje.

Pub Quiz na kojem je prisustvovalo čak 44 ekipe

U nešto više od godinu dana aktivnog djelovanja na području Grada Svete Nedelje iza sebe imamo nekoliko uspješnih projekata od kojih je definitivno najpoznatiji košarkaški turnir pod nazivom Sveta Nedelja 3×3 Hoopfest. Turnir je zaokupio značajan interes šire javnosti te je prepoznat na nacionalnoj razini s obzirom da je zahvaljujući suradnji s poduzećem Electrocoin postao prvi sportski događaj u Hrvatskoj u kojem je dio nagradnog fonda isplaćen u kriptovalutama.”

SVENUM košarkaški turnir

Za sve koji žele pratiti rad i razvoj udruge, zapratite ih na njihovim Facebook i Instagram profilima!

Podijeli

O autoru

Bok! Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u, a timu Manager pridružila sam se tek 2021. godine. Volim pisati o zabavi i problemima s kojima se susreću mladi. Kad odrastem želim biti gajitelj divljih smokava ili lovočuvar u Hogwartsu.

Komentirajte