Prvi bod je tu, imamo još dvije utakmice da prođemo grupu

LinkedIn

Kao što je naš kapetan Luka izjavio nakon utakmice „Prvi bod je tu, imamo još dvije utakmice da prođemo grupu“.

Pozitivna nula

„Premalo je bilo dubine i okomitih lopti, situacije koje smo stvorili nismo uspjeli realizirati“ istaknuo je trener Dalić.

Očekivali smo pobjedu protiv Maroka, međutim nismo imali rješenja u napadu. Kada bismo i dobili priliku za ozbiljniji napad, Marokanci bi bili većina na terenu i jednostavno se nije pronalazilo prostora. Perišić je probao iz daljine zaprijetiti, ali je nažalost otišlo iznad gola. Još jedna dobra šansa, možda i najbolja, je bila nakon ubačaja Sose i pokušaja Vlašića koji je završio obranom golmana.

 „Bilo je teško pronaći prostor za ikakvu šansu“ rekao je Vlašić.

Što sada?

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati protiv Kanade u nedjelju u 17 sati koju možete pratiti kao i sve do sada na HRT 2. U toj utakmici moramo iznuditi tri boda kako bismo povećali šanse za prolazom. Ovisno o drugim utakmicama, za prolaz će trebati četiri/pet boda.

Kao što je izjavio Gvardiol: „Iduću utakmicu se treba maksimalno skoncentrirati“  pritom ističući kako trebamo ganjati tih tri boda.

Zanimljivo je što do sada Hrvatska nikada nije završila prvu utakmicu na prvenstvu s izjednačenjem. Do sada su ili izgubili ili pobijedili. Također, kad god je prva utakmica završila pobjedom smo izborili medalju. Jedne godine broncu, a druge srebro.

Šok odmah prvi dan prvenstva

Na otvorenju se igrala utakmica između domaćina Katara i Ekvadora u kojoj su Ekvadorci pokazali svoju jačinu. Po prvi puta se dogodilo da je domaćin izgubio na otvorenju prvenstva. Ekvador je postigao dva pogotka, iako je imao i jedan poništen gol koji je bio nejasan mnogima. Gol nije bio priznat zbog zaleđa. Strahonja je objasnio ”U trenutku prvog skoka igrač koji se nalazi bliže pomoćnom sucu nalazi se u poziciji zaleđa, odnosno on je bio iza linije pretposljednjeg igrača. Trenutak kada je igrač broj 11 igrao glavom, tada je bilo zaleđe, on je iskoristio poziciju zaleđa, njegova noga je bila u zaleđu, vratio se nazad i nakon jedne sekunde odigrao loptu glavom”. Nakon loše utakmice Katara stizale su kritike i šale sa svih strana.

Boycott Qatar

Kontroverzno, neobično, iznenađujuće Svjetsko prvenstvo kojem su se mnogi protivili. Francuzi su najavili bojkot Svjetskog prvenstva i nisu dopuštali organizirana praćenja utakmica. Unatoč tome nadmašila se gledanost u odnosu na prošlo prvenstvo. Glavni razlozi bojkota su kršenja ljudskih prava. Prilikom izgradnje stadiona je zabilježen velik broj mrtvih. Osim Francuza, tu su i Nijemci. Njihov način bojkota jest bojkotirati prvo sponzore prvenstva. Druga mogućnost je bila ne gledati utakmice, međutim vidjeli smo da je to teško i u ovom trenutku možda i nemoguće.

Izvor: https://www.besoccer.com/

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Comments are closed.