Koja je razlika između muških i ženskih bradavica?

LinkedIn

Razlog tvoga ulaska u ovaj članak nam nije poznat, no ako očekuješ pročitati nešto o ljudskom tijelu, vidjeti muške i ženske bradavice, te pritom osvijestiti možda pokoji stereotip u svom načinu razmišljanja, kliknuo si na pravi članak!

DVA BRDAŠCA LJUDSKOG TIJELA

Krenimo onda redoslijedom. Muške i ženske bradavice se ne razlikuju previše izgledom, već u njihovoj funkciji. Bradavice muškarca su tu više-manje onako, kako bi se reklo, samo zbog “ukrasa“, dok su ženske bradavice bitan nutritivni izvor za vlastito dijete. Ako ste posumnjali da su različite, u nastavku vas očekuju obećane slike muških i ženskih bradavica.

Izvor: RadarOnline

Vjerujem da su određeni razočarani, uvidjevši razliku u slikama. Ali, u čemu je razlika, zašto se ženske bradavice svugdje cenzuriraju, dok se muške bradavice prikazuju sasvim normalno čineći se sada (kada malo razmislimo) kao sastavni marketinški dio svake odjevne industrije ili bikini reklamnog plakata?

TEST KONZERVE

Kako bi još o nečemu razmislili, osvrnimo se na ove kratke rečenice:

Majka odgaja djecu i obavlja kućanske poslove, dok otac radi.

Ženski prsten i naušnica, muški alati i strojevi.

Dečko je “smuvao“ curu.

Zamislite sada obrnuti scenarij ovih rečenica.

Ako su obrnute verzije rečenica u tebi izazvale osjećaj neslaganja ili ljutnje, to je dobar pokazatelj da si možda konzervativan/na. Poprilično jaka optužba, no ne krivimo vas. Današnje društvo se iznimno lako prilagođava većini i ponekada zaboravlja razmišljati izvan okvira, posebice onog generacijskog.

GOLI GRCI I AFRIČKA PLEMENA

Koje je rješenje?! Možda hodati svijetom goli kao stari Grci ili iznimno oskudno obučeni kao Afrička plemena. Da, kasno je sada za tako nešto. No, zašto? Kako bi reagirali kada bi svi uokolo hodali goli? Vjerojatno onako kako nas majke nisu odgajale, upiranjem prstom u gole dijelove tijela čovjeka. „Gle guzica! gle sisa! gle bradavica! gle kvadriceps! (ok ovo vrlo vjerojatno ne). Zaista čudno, s obzirom na to da smo već definirali bradavice i shvatili kako su sastavni dio tijela, kojem nije potrebna cenzura ili posebno naglašavanje.

Izvor: The Times

Da, izdašno smo odlučili ubaciti još par bradavica i golicavih skulptura.

Ako su ti ove teme (ili slike) bile zanimljive, evo ih još par za vlastito promišljanje…dojenje u javnosti, muškarci koji javno govore o svojim emocijama, žene koje su dlakave ispod pazuha i muškarci koji farbaju kosu.

Sve slučajeve diskriminacije na temelju spola, bračnog i obiteljskog statusa ili spolne orijentacije u području zapošljavanja i rada, uključujući i one koji se odnose na oglašavanje potreba za zapošljavanjem u kojem se radna mjesta namjenjuju isključivo osobama jednog spola, možete prijaviti pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

Podijeli

O autoru

Ciao, Io sono studente di economia a Zagabria. Trenutno sam urednik rubrike University. Težim pisanju o psihologiji, energetici i društvenim paradigmama. Najdraže mi je pisati intervjue s ljudima koji imaju iskustva u poslovnom svijetu, volontiranju i putovanju. Osim što aktivno pišem također volim rock, crumble od jabuka i učenje talijanskog. Ono što me najviše pokreće su pohane lignje sa blitvom i krumpirom u menzi.

Komentirajte