Pet zagrebačkih parkova idealnih za date

LinkedIn

S dolaskom toplijeg vremena, mnogi parovi odabiru vrijeme na dateu provesti vani. Osim što je takvo rješenje prihvatljivije za studentski budžet, lijepo je odmoriti se u prirodi i udaljiti od vreve prometa. Zagreb nudi obilje zelenih oaza, a ovdje su izdvojene neke možda malo manje poznate.

Dubravkin put

Park-šuma Dubravkin put nalazi se u blizini Tuškanca te pod svojim krošnjama nudi dva kilometra dugu šetnicu. Osim na brojne klupice, u šumi ćete naići i na male livade i potočić te čuti brojne ptice pjevice. Ako se poželite kulturno uzdizati, sa svojom boljom polovicom možete čitati panoe o biljnim i životinjskim vrstama šume ili pak otići u ljetno kino Tuškanac.

Grmoščica

Park-šuma Grmoščica smještena je u između Vrapča i Črnomerca, što je čini vrlo praktičnom za stanovnike zapadnog dijela grada. Osim za šetnju i razgovor, prikladna je i za bicikliranje, a jedna od njezinih posebnosti je vidikovac s kojeg se pruža predivan pogled na grad.

Art park

Art park dio je jednog od najpoznatijih zagrebačkih parkova, Ribnjaka. Smješten u samom centru grada, blizu katedrale, a njegovi šareni murali privlače brojne posjetitelje. Unatoč popularnosti, niti Art park niti Ribnjak nisu prenapučeni te sa svojim dečkom ili svojom djevojkom možete mirno uživati u prirodi.

Strossmayerovo šetalište

Jedan od najljepših dijelova Gornjeg grada svakako je Strossmayerovo šetalište. Zagrebački i turistički parovi rado šetaju slavnim „Strossom“ i Alejom kestena. A ako želite dečka ili curu učiniti ljubomornim, možete sjesti u krilo kipu Antuna Gustava Matoša.

Park Opatovina

Park Opatovina nalazi se malo iza Trga bana Jelačića. U blizini je kafić posvećen Gospodaru prstenova, stoga možete ugodno iznenaditi dragu osobu ukoliko voli taj serijal. A ako ne, onda samo sjednite i uživajte u hladovini i cvrkutu ptica.

Podijeli

O autoru

Bok, zovem se Dora i teški sam introvert kojem je mnogo draže ovako se predstaviti nego ustati i s punom dvoranom podijeliti tri zanimljive stvari o sebi. Ovdje ću reći da kad odrastem želim biti pisac, isprobavati fine restorane i nabaviti ogromnog psa. Odnekud se mora početi pa ja počinjem od Managera. :)

Komentirajte