Nakon dvogodišnje pauze, vratili se Radićevi dani

LinkedIn

Kao i sva ostala slavlja u Hrvatskoj i svijetu, pandemija korona virusa, nažalost je, uspješno prekinula tradiciju održavanja najpopularnijeg studentskog događaja u Zagrebu – Radićevi dani. Nakon spektakularne proslave u svibnju 2019. godine, kada su dvorište studentskog doma Stjepan Radić, poznatijeg kao Sava, preplavile tisuće studenata i mladih željnih dobre zabave i provoda, svi su nestrpljivo čekali idući svibanj za stvaranje novih, nezaboravnih uspomena. Nažalost, do toga nije došlo. Iako je netom prije kraja svibnja, kada se inače održavaju Radićevi dani, ukinuta karantena koja je dotada bila na snazi u Hrvatskoj i studenti su se polako počeli vraćati u svoje domske sobe, odlučeno je kako ipak nije pogodno vrijeme za organizaciju svim dragih Dana.

KAKO JE SVE POČELO?

Još prije deset godina, točnije 2012. godine, organizirani su prvi Radićevi dani – stvoreni za proljetno druženje studenata koji obitavaju na Savi, ali i svih onih koji vole povremeno tamo zalutati. Ogroman interes studenta koji su bili voljni sudjelovati u raznoraznim predstavama, skečevima, sportovima i utrkama, bila je dovoljna da se i svake iduće godine organizira ovaj događaj.

ZABAVE NIJE NEDOSTAJALO

Na Radićevim danima smijeha i zabave nikad nije nedostajalo. Program je iz godine u godinu bio sve složeniji i maštovitiji pa je za svakoga bilo ponešto. Od izbora za kraljicu i kralja Save, utrke u štiklama, vrećama, sportskih natjecanja u košarci, odbojci i nogometu, povlačenje konopa, kartaških turnira, beer pong, predstava i kulturnog uzdizanja, na Danima su zaista sve skupine bile pokrivene. O ozbiljnosti ovog događaja govori i činjenica da ima svoju službenu himnu prigodnog naziva „Sve što Stjepan Radić je“ u kojoj su opjevane najljepše uspomene koje se vežu za ovaj dom.

NI KIŠA IM NE MOŽE NIŠTA

Sada već tradicionalno, za Radićeve dane barem jedan dan bude kišovit. No, ni to ne smeta upornim studentima željnim zabave. Dnevni program presele u domsku dvoranu „Pauk“, a za večernji izlazak se opreme kišobranima i kabanicama pa uživaju u koncertima koji se održavaju na centralnoj pozornici.

Student novinarstva, Ante Milković, već treću godinu za redom živi na Savi, ali i prije toga je pohodio Radićeve dane.

  • Išao sam ja na Radićeve i kad sam živio u stanu, ali većinom samo navečer, a sad kad sam u domu, budem cijeli dan vani i to je stvarno poseban doživljaj. Nakon dvije godine pauze svi smo već bili „ludi“ i baš su nam trebali ovi Dani. Bilo je stvarno odlično i jedva čekam iduće – kaže Ante.

Do sljedećeg svibnja i novog programa, ne preostaje ništa drugo nego prisjećati se minulih dana i uspomena koje su se stvorile tijekom omiljenog studentskog događaja.

 

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte