Start It Up- kako je bilo i tko je pobijedio ove godine?

LinkedIn

Iako su neki na spomen Start It Up-a prvo pomislili na istoimenu pjesmu Rolling Stonesa, riječ je zapravo o studentskom projektu Hrvatske studentske asocijacije (HSA) koji se održava od 2018. godine.

SVE O PROJEKTU

Projekt Start It Up 2022 organiziran je s ciljem približavanja svijeta startup poduzeća, ponajprije njihove kulture i izazove s kojima se susreću, studentskoj populaciji kroz četiri edukacije te konačno studentsko natjecanje u formi pitcha pred stručnim žirijem kojeg je činio Šimun Strukan iz Sintezis Startup Studio Limited, Maja Menićanin iz Intercapital-a te Kristijan Škarica iz Wespa Spaces.

Inovativnim studentima osiguran je edukativni sadržaj kroz četiri edukacije s temama; Poduzetništvo, Prikupljanje kapitala, Marketing i Financije. Glavna nagrada u obliku financijskog poticaja je iznosila ni manje ni više već 15.000,00 kn. Osvojeni iznos također zasigurno služi kao dodatna motivacija za pokretanje poslovanja temeljenog na njihovim idejama.

Kroz već spomenute edukacije smo mogli čuti razne zanimljive poduzetnike i poslovne ljude. Neki od govornika uključivali su; Stevicu Kuharskog, predsjednika Fil Rouge Capital-a, Ivana Pavičića, osnivača marketinške agencije Šanavala Concept Store te Renatu Preglej Garić, konzultanticu za organizacijski razvoj u Solve Studio.

Finale natjecanja održalo se u DoubleTree by Hilton hotelu u Zagrebu, 21. svibnja 2022.

Timovi su imali na raspolaganju četiri minute za pitch te deset minuta za odgovore na pitanja stručnog žirija. Pri evaluiranju pitcha, stručni žiri je ocjenjivao iz pozicije potencijalnog investitora u start up.

Žiri je pitch-eve ocjenjivao po osam kriterija. Jedni od kriterija su bili opis ideje, problem i rješenje, ciljano tržište, financiranje itd. Minimalni broj bodova koje su timovi mogli osvojiti po kriteriju iznosi jedan, a maksimalni pet bodova.

IZJAVE

Nika Matičić, ovogodišnja voditeljica projekta izjavljuje:

“Prije svega, zahvaljujem se svim našim partnerima, sponzorima te posebno generalnom sponzoru ovogodišnjeg natjecanja Sintezis Startup Studio Limited na omogućavanju provedbe projekta i velikoj podršci koju su pružili organizacijskom timu i natjecateljima. Kroz projekt, upoznali smo predivne ambiciozne studente i uživali se družiti s njima na čak četiri edukacije, no također smo imali priliku vidjeti što nosi poduzetnička budućnost Hrvatske, koja nas ne samo inspirira nego nam upravo i daje energiju za organiziranje ovako značajnog projekta. Čestitam pobjedničkom timu reCLO koji su nas oduševili svojom idejom, jednako kao i stručni žiri.”

Rina Crnjaković, Fran Čutura i predstavnika tima Niko Bucalo čine pobjednički tim reCLO. Niko ovim putem zadovoljno poručuje:

“Hvala žiriju, hvala HSA na organiziranju ovakve prilike za mlade ljude da svoju ideju objave negdje i dobiju nekakvu potporu za angažirati se oko nje i pretvoriti vlastitu ideju u realnost.”

Kako bi pjesma, tako je i projekt Start It Up doživio ovogodišnji završetak . Za sve koji su propustili priliku da se prijave, ažurno pratite stranicu HSA na kojem možete vidjeti i ostale zanimljive projekte.

Podijeli

O autoru

Ciao, Io sono studente di economia a Zagabria. Trenutno sam urednik rubrike University. Težim pisanju o psihologiji, energetici i društvenim paradigmama. Najdraže mi je pisati intervjue s ljudima koji imaju iskustva u poslovnom svijetu, volontiranju i putovanju. Osim što aktivno pišem također volim rock, crumble od jabuka i učenje talijanskog. Ono što me najviše pokreće su pohane lignje sa blitvom i krumpirom u menzi.

Komentirajte