Održana 15. Regata Ekonomskog fakulteta

LinkedIn

Dana 12. svibnja održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici poduzeća (Omega Software, Reton,Rhino produkcija, Badel) te medijski pokrovitelji (X-ica portal, Lider, Student Radio i Manager Magazine). Bili su tu i predstavnici veslačkih posada koji su željno iščekivali ždrijebanje kako bi saznali čije će boje braniti ove godine.

Regata je okupila brojne gledatelje uz regatnu stazu koji su mogli uživati u tri nadasve zanimljive utrke 15. Regate Ekonomskog fakulteta, koja je prvi puta održana u ožujku 2005. godine – vođena idejom da se poveže akademska i poslovna zajednica.

Veslači su se natjecali u osmercima, kraljevskoj disciplini, ženske, muške i mješovite posade. Na ovoj regati imali smo priliku vidjeti posade Ekonomskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Agronomskog fakulteta, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i mnogih drugih. Ono što ovu Regatu čini posebnom je to što se sastoji od tri utrke – utrka poduzeća, utrka medija te utrka pivovara. Nakon regate, u prostorima Veslačkog saveza Zagreba studenti i poduzeća okupili su se na zajedničkom roštiljanju i druženju nakon napornih utrka koje su imali.

UTRKA PODUZEĆA – U skladu s pravilima bontona muške su posade kavalir ski prepustile damama da probiju led na 15. Regati Ekonomskog fakulteta u utrci poduzeća (na 1000 m). Pobjedu je odnio Reton d.o.o. za koji je veslala posada Medicinskog fakulteta. Drugi kroz cilj prošao je Rhino produkcija (Farmaceutsko-biokemijski fakultet). Neizvjesna do samog kraja bila je borba Omega Softwarea (Ekonomski fakultet) i Badela (Agronomski fakultet) u kojoj je brončana medalja pripala Omega Softwareu (Ekonomskom fakultetu).

UTRKA MEDIJSKIH KUĆA – Dinamičnost kao i neizvjesnost same utrke jamčila je dužina od 500m na kojoj su veslači odmjeriti snage. Pobjedu je odnio Manager Magazine (Ekonomski fakultet), srebrnu medalju osvojio je Lider (Medicinski fakultet), dok se brončanom medaljom može pohvaliti Student radio (Fakultet prometnih znanosti).

UTRKA PIVOVARA – Zadnja utrka održana u sklopu ove Regate. Snage na utrci dugoj 1000 m odmjerile su muške posade Ekonomskog fakulteta – Ožujsko, Medicinskog fakulteta – Pan te Rudarsko-geološko-naftni fakultet – Hidra.

RASPIS UTRKA:

UTRKA PODUZEĆA:

 1. Medicinski fakultet – Reton d.o.o.
 2. Farmaceutsko-biokemijski fakultet – Rhino produkcija
 3. Ekonomski fakultet – Omega Software
 4. Agronomski fakultet – Badel

UTRKA MEDIJSKIH KUĆA:

 1. Ekonomski fakultet – Manager Magazine
 2. Medicinski fakultet – Lider
 3. Fakultet prometnih znanosti – Student radio
 4. Farmaceutsko – biokemijski fakultet – X-ica portal

UTRKA PIVOVARA:

 1. Medicinski fakultet – Pan
 2. Ekonomski fakultet – Ožujsko
 3. Rudarsko-geološko-naftni fakultet – Hidra
Podijeli

O autoru

Komentirajte