Aktualne izložbe u Zagrebu

LinkedIn

Zanimaju te kultura i umjetnost? Donosimo ti aktualne izložbe i Zagrebu i gdje sve možeš uživati u umjetnosti tijekom proljetnih mjeseci. Posjeti jednu od njih i uživaj!

KLOVIĆEVI DVORI

U Klovićevim dvorima možeš posjetiti dvije različite izložbe. Od 18. veljače do 22. svibnja godine aktualna je izložba Korijeni i krila –  Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903  Prva je izložba, Vlaho Bukovac u Parizu, 1878.-1892. održana 2018. godine, obradila Bukovčev rad od amaterskih početaka u Sjevernoj Americi, preko školovanja, povremenih radnih boravaka u Engleskoj sve do konačnog povratka u domovinu. Tema dugo očekivane druge izložbe iz ciklusa Bukovčev je život i opus nastao u Zagrebu kad Bukovac postaje središnjom ličnošću javnoga kulturnoga života te velikim mentorom mlade generacije likovnih umjetnika.

Također, od 12. travnja do 26. lipnja održava se i izložba „Klimt u Rijeci – Ljubav, smrt, ekstaza“ te je to jedinstvena prilika da nakon riječke i zagrebačka publika izbliza upozna rani, manje poznat dio stvaralaštva jednog od najpoznatijih svjetskih umjetnika, Gustava Klimta.

MEŠTROVIĆEV PAVILJON

U Hrvatskom društvu  likovnih umjetnika, poznatijem kao Meštrovićev paviljon, od 27. travnja do 19. lipnja održava se izložba pod imenom Salon mladih. Riječ je o jednoj od najvećih, najdugovječnijih i najrespektabilnijih izložbenih manifestacija vizualnih umjetnika do 35 godina, koja je u Hrvatskoj u više od 50 godina predstavila nekoliko tisuća umjetnika.

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

U MSU možete posjetiti nekoliko izložbi. Izložba učenika američke međunarodne srednje škole traje od 6. travnja do 1. svibnja.

Nakon uspješnog predstavljanja u splitskoj Galeriji umjetnina u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti otvara se retrospektivna izložba Gorkog Žuvele pod nazivom Gorki Žuvela: Retrospektiva koja traje od 5. travnja do 5. lipnja.

Izložbu Zbirka kao glagol/ Tužne pjesme rata možete posjetiti od 5. travnja do 31. prosinca. Izložba je naziv dobila prema zvučnom radu litavskog umjetnika Deimantasa Narkevičiusa, koji je nastao 2014. u vrijeme prvih protesta, nemira i stradanja upravo u Ukrajini, na kijevskom Trgu nezavisnosti.

 

Podijeli

O autoru

Bok! Studentica sam treće godine Novinarstva i Odnosa s javnošću na FPZG-u. Novinarka sam Managera od početka 2019. gdje se bavim društvenim mrežama. Osim pisanja i rada na društvenim mrežama, u slobodno vrijeme volim pročitati dobru knjigu i pogledati film što mi pruža bijeg od stvarnosti. U životu se vodim time da se za sve u životu treba boriti i potruditi za ono što zaista želimo, ali da će mi ono što mi je suđeno na kraju i doći.

Komentirajte