Donosimo ti pet najboljih dokumentarnih filmova

LinkedIn

Budući da su ispitni rokovi napokon gotovi, vrijeme je za opuštanje! Ako od raznih serija i filmova više ne znaš što odabrati, mi ti donosimo nekoliko dokumentarnih filmova koje vrijedi pogledati.

Three Identical Strangers 

Ovo je film iz 2018. godine koji prikazuje nevjerojatnu priču o tri identična stranca, odnosno blizanca. Razdvojeni su nakon rođenja i ne susreću se sve do studentskih godina. Nominiran je za nekoliko prestižnih nagrada kao što su BAFTA nagrada za najbolji dokumentarni film i Emmy.

The Act of Killing

Za ljubitelje dokumentarnih filmova o zločinima, The Act of Killing je idealan izbor. Neobičan uvid u um masovnih ubojica i korumpirani režim koji je osvojio preko 40 nagrada na raznim festivalima. Prema IMDB ratingu nosi visoku ocjenu od 8,2, a sigurni smo da ni tebe neće ostaviti ravnodušnim.

Wild Wild Country

Ovo nije film, već dokumentarna mini-serija od šest dijelova koja također ima visoku ocjenu od 8,1 prema IMDB ratingu. Riječ je o kontroverznom kultu indijskog gurua Bhagwana Shree Rajneesha, poznatijeg pod imenom Osho.

The Imposter 

Nevjerojatna priča o nestalom dječaku iz Teksasa pronađenom tri godine kasnije na jugu Španjolske, prikazana je u ovom dokumentarnom filmu iz 2012. godine. Iako pronađen, istražitelj i obitelj primjećuju neke nedosljednosti, stoga ovaj slučaj postaje sve čudniji.

Don’t F**k with Cats 

Još jedna dokumentarni serijal koji ćeš sigurno pogledati u jednom dahu. Kroz tri jednosatne epizode prikazana je potraga za kanadskim monstrumom koji je svoje zločine dijelio na internetu. Dokumentarac prikazuje i veliku moć društvenih mreža, s obzirom na to da su ga upravo amaterski detektivi putem istih uspjeli pronaći.

 

 

 

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte