Sex, pjevanje ili učenje – o čemu se radi?

LinkedIn
Studentski život je pun zabavljanja, novih doživljaja, ludih nezaboravnih, a ponekad i zaboravnih izlazaka. Ružno  jesensko vrijeme i manjak financija može utjecati na vaš izlazak iz stana/studentskog doma vikendom. Što onda uraditi? Ne brinite imamo jedno maleno rješenje za vas, a to su naravno blagodati sedme umjetnosti – filmovi. Donosimo vam filmove o studentskim životima.

Američka pita 2

Nakon događaja iz prvog filma: mature i maturalnog plesa, film prati život glavnih likova nakon završetka prve godine fakulteta. Glavni likovi Jim, Oz, Kevin i Finch povodom početka ljetnih praznika odlaze na Stiflerovu zabavu, dok policija ne sazna za nju i potjera ih. Kevin je inspiriran bratovom pričom o iznajmljivanju kuće za odmor te nagovara prijatelje da i oni unajme kuću na jezeru Michigan. Zabavni seksualni problemi u kojima se ekipa nalazi će vas dovesti do suza, pogotovo od glavnog lika Jima. Film je dostupan na Netflixu.

Plavuša s Harvarda

Snimljen po istoimenom romanu, film govori o Elle – tinejdžerici koja je zaluđena modom i popularnošću. Misleći da će je dečko zaprositi, šokira se kada ipak odluči prekinuti s njom. Razlog prekida: Elle nije dovoljno ozbiljna i pametna da bude buduća supruga političara. Elle se tada odluči prijaviti na Harvard kako bi dokazala Warrenu da je ozbiljna. Uskoro se susreće s mnogim stereotipima: glupa plavuša koja voli rozu boju i ne zna ništa o pravu. Ipak Elle ih pobjeđuje sa svojim trudom i znanjem te uskoro sudjeluje u važnoj parnici. Plavuša s Harvarda je dostupna na Netflixu i HBO Maxu.

Najluđi provod po Europi

London, Paris, Amsterdam, Bratislava, Rim samo su neki od gradova koji su protagonisti filma odlučili posjetiti, a priča ide ovako. Maturanta Scottyja ostavi njegova djevojka Fiona i on se na klasični američki način opije na završnoj srednjoškolskoj zabavi. Još mu prijatelj Cooper govori da je njegov pen pal Mike zaljubljen u njega. Pijani Scotty odgovara Mikeu da ga se kloni. Ujutro Scottyjev mlađi brat tvrdi da je ime Mieke ustvari tradicionalno njemačko žensko ime. Scotty tada odluči otići u Berlin, a Cooper mu se pridruži. Također se pridruže blizancima Jenny i Jamie koji su već u  Europi. U filmu je zagarantirano smijanje do suza, a neka vas ne iznenadi Matt Damon kako pjeva ”Scotty doesn’t know”, kao ni Rade Šerbedžija u ulozi Slovaka.

22 Jump street

Nakon uspješne akcije s narkoticima u prvom filmu, Schmidt i Jenko rade kao policajci, ali uskoro pogriješe u važnom slučaju. Zbog neuspješne potrage dilera droge, dvojac ovoga puta po kaznenom postupku ide na tajni zadatak i to na fakultet. Zadatak im je sprijateljiti se sa studentima i saznati sve o novoj drogi koja hara među mladima ”WHY-PHY”. Gledanje Channinga Tatuma kako glumi studenta sigurno neće biti dosadno.

Na putu do zvijezda

Pomalo buntovna brucošica Beca dolazi na sveučilište Barden. Studiranje joj nije bilo uopće u planu, ali je došla na inzistiranje oca koji radi na fakultetu. Otac sazna da ona ne ide na predavanja te joj ponudi da se učlani u studentsku udrugu, a on će joj zauzvrat pomoći u ostvarenju njezinog sna: karijera glazbenog DJ-a u Los Angelesu. Beca se pridruži Bellama i često se svađa s glavnom voditeljicom zbora. Film prati žensku i mušku acapella grupu i njihovo međusobno natjecanje. Humora, ponekad i vulgarnog u filmu zasigurno neće nedostajati, a posebno se ističe Fat Amy koju glumi Rebel Wilson.

Diplomac

Sigurno ste čuli za film koji je lansirao Dustina Hoffmana u glumački svijet i poznatu pjesmu ”Mrs. Robinson”. Benjamin Braddock ima 20 godina i ne zna što bi sa svojim životom. Na zabavi susretne svoju bivšu profesoricu Robinson, koja ga nagovori da je odveze do kuće. U svojoj praznoj kući ga zavede. Uskoro započinju aferu, a Benjamin upozna Elaine i zaljubi se u nju. Nastupa drama s elementima komedije koje čvrsto drži mjesto u pop kulturi.

Podijeli

O autoru

Pozdrav! Studentica sam diplomskog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manageru sam se pridružila ove godine. Kada nisam zatrpana skriptama, seminarima, prikazima, prezentacijama i svim blagodatima studiranja, gledam serije i filmove. Najdraža serija mi je Prijatelji, a za film se ne mogu odlučiti, it's like Sophie's choice...Kada pak trebam uzeti predah od filmova i serija, tada upalim glazbu i opustim se uz dobre stare hitove. Smatram da je kroz život potrebno imati dobar smisao za humor, jer će ti biti lakše u životu.

Comments are closed.