Vrijeme za proljetni izlet – donosimo vam pet najljepših destinacija

LinkedIn

Moramo priznati kako smo nakon duge i hladne zime, jedva dočekali proljeće. Vjerujemo da nismo jedini, a topli proljetni dani idealni su za vikend izlet. U nastavku donosimo nekoliko ideja za kratka putovanja ovog proljeća u Hrvatskoj. 

Dvorac Trakošćan 

Trakošćan je definitivno jedan od najatraktivnijih dvoraca u Lijepoj našoj. Nalazi se u Hrvatskom zagorju, 40 kilometara od Varaždina. Njegova okolica idealna je za šetnju kroz šumu i oko jezera, a pogled na sam dvorac sigurno će Vas očarati. Prolaskom kroz muzej, možete upoznati i povijest plemićke obitelji Drašković.

 

izvor: Turistička zajednica Varaždinske županije

Dvorac Belaj 

U blizini Labina, nalazi se najljepši skriveni biser Istre – dvorac Belaj. Okružen vinogradima, podsjeća na predivne toskanske krajeve. Ovo je jedino imanje u hrvatskoj gdje možete dobiti spoj vinarije i ladanjskog dvorca.  Idealan za hedonistički vikend u kojem možete šetati vinogradima, otkrivati dvorac i degustirati izvrsne istarske specijalitete.

Rovinj

Još jedna destinacija u Istri, jedan od najljepših gradova Hrvatske, Rovinj. Smješten na zapadnoj obali, graniči s općinama Bale i Vrsar. Iako divan u svako doba godine, iskoristite proljeće i toplo vrijeme za šetnju njegovim zanimljivim ulicama. Uživajte u moru, odličnim restoranima i raznim znamenitostima.

Park prirode Papuk

Smješten u Slavoniji, Park prirode Papuk prostire se na 336 kvadratnih kilometara. Njegova geološka i prirodna raznolikost te vrijedna kulturno-povijesna baština zaštićene su UNESCO-ovom zaštitom. Park Prirode Papuk nudi pregršt zabavnih aktivnosti.  Od biciklizma, sportskog penjanja i Adrenalinskog parka, do kampiranja i šetnje.

Nacionalni park Krka

Lociran u središnjoj Dalmaciji, nedaleko od Šibenika, Nacionalni park Krka prepoznatljiv je po slapu Skradinski buk. To nije sve što Krka može ponuditi, već i otočić Visovac, vodenice na Roškom slapu ili pećinu s raskošnom arheološkom zbirkom. Na Visovcu se nalazi samostan iz 15. stoljeća koji vrijedi posjetiti, kao i sveukupno iskustvo prirodne ljepote Krke.

 

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte