A 12 bodova ide…

LinkedIn

Jučer smo konačno saznali tko će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji. Najviše bodova od žirija i publike dobila je Mia Dimšić s pjesmom Guilty pleasure, koju možete poslušati ovdje ako već do sada niste.

Kako je to do sada izgledalo za Hrvatsku?

Hrvatska je do sada nastupala 26 puta od čega je 18 puta završila u finalu. Najbolji rezultat je bio osvojeno četvrto mjesto 1996. (Maja Blagdan – Sveta ljubav)i 1999. godine (Doris Dragović – Marija Magdalena).

Nakon što četiri godine zaredom nismo vidjeli finale, Hrvatska je odustala od nastupa 2014. i 2015. godine. Kada smo ponovno odlučili nastupati 2016. uspjeli smo se plasirati u finale, ali smo ostvarili najgori rezultat ikada u Velikom Finalu.

Nakon toga pa sve do sada, jedino se Jacques Houdek uspio plasirati u finale 2017. godine.

Naravno treba napomenuti kako je 2020. bila otkazana Eurovizija te Damir Kedžo nije imao ni priliku nastupati.

Imamo li šanse ove godine?

Posljednjih godina nismo imali previše sreće s odlaskom u finale, no možemo li to ostvariti ove godine? Teško je još išta predviđati jer mnogo zemalja nije još uvijek odabralo pjesmu s kojom će nastupati. Što se tiče komentara publike, zaista su raznovrsni. Dosta je onih pesimističnih koji smatraju da je pjesma dobra, ali da takvo što ne prolazi na ovakvom natjecanju. Mi se nadamo najboljem i želimo svu sreću Miji!

Klikom ovdje, a osim navedenih saznali smo još nekoliko novih pjesama koje ćemo moći pratiti ove godine na Euroviziji.

Norveška

 

Slovenija

 

Malta

 

Poljska

 

San Marino

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Komentirajte