“Diši morski zrak” maske

LinkedIn

“Diši morski zrak” je maska koja je nastajala posljednjih šest godina i proizvedena je upravo u Hrvatskoj. Specijalizirana je maska čiju posebnost čini upravo sol koja se dobije iz jednog od najčišćih mora na svijetu – naravno, Jadranskog mora.

Zašto baš ova maska ?
Činjenica je da onečišćenje zraka može uzrokovati ozbiljne štetne učinke na zdravlje. S tim se problemom susrećemo pogotovo danas kada promet vozila i industrija u još većoj mjeri emitiraju razne toksične tvari. Glavni predstavnici bolesti dišnog sustava su astma i kronična opstruktivna plućna bolest tj. KOPB. Obje su bolesti povezane s izloženošću štetnim česticama koje udišemo i koje uzrokuju oštećenje pluća uz sužavanje dišnih putova i ograničenje protoka zraka. Osnovni korak u prevenciji i liječenju tih bolesti je izbjegavanje unošenja alergena, zaraznih čestica i štetnih tvari i plinova udahnutim zrakom.

S obzirom na to da je danas nošenje maske postalo općeprihvaćeno i normalno zašto onda ne bismo spojili obavezno s blagotvornim?

„Diši morski zrak“ maska sadrži zrnca čiste jadranske morske soli. Unošenje iona morske soli djeluje povoljno na sluznicu dišnog sustava održavajući njenu vlažnost i zaštitni učinak.

Zbog toga je „Diši morski zrak“ maska namijenjena svima onima koji žele dodatno zaštititi svoj dišni sustav od štetnih čestica uz povoljni zaštitni učinak udisanja pročišćenog zraka obogaćenog česticama morske soli.

 

Pravilnom primjenom ove zaštitne maske uz pridržavanje ostalih epidemioloških mjera  kao što su fizička distanca, redovita higijena ruku, izbjegavanje dodirivanja lica…može se značajno smanjiti rizik prenošenja koronavirusa, a u slučaju prenošenja zaraze smanjiti virusno opterećenje i rizik komplikacija. Osim toga, ova maska štiti i od kemijskih i fizičkih štetnih čimbenika koji bi mogli dovesti do oštećenja dišnog sustava, smanjuje izloženost alergenima i postiže blagotvoran učinak udisanja mikro-čestica morske soli na dišni sustav korisnika. Maska sadrži sol koja je utkana između slojeva kako bi se što bolje očuvale njene blagodati i kako bi njen učinak što duže trajao.

Tko stoji iza svega toga?

Domaća tvrtka Splendor tekstil, nakon što se u lipnju prva u Hrvatskoj odvažila na serijsku proizvodnju kirurških maski, sada je proizvela četveroslojnu masku s 99-postotnom antibakterijskom i 99-postotnom antivirusnom zaštitom.
Njihova nova maska temelji se na nanotehnologiji. Ima sličnosti s klasičnom medicinskom maskom, ali joj nano sloj daje dodatnu zaštitu od virusa. U vrijeme pandemije virusa covida-19 izuzetno je važna upravo takva zaštita.

Otkud ideja?

Naime, medicinske maske su isključivo antibakterijske i za njihovu certifikaciju norma ne predviđa ispitivanje na viruse, nego isključivo na bakterije. Čak i medicinska maska najvišeg standarda stupnja uz to što ima više od 98 posto bakterijsku filtraciju i zaštitu od prskanja tekućina, nema zaštitu od virusa. Upravo im je ta činjenica dala ideju za razvoj maske koja bi, uz antibakterijsku, pružila i antivirusnu zaštitu.

 

Podijeli

O autoru

Cao! Studentica prve godine diplomskog studija Komunikologije na HKS-u. Novinarka sam Managera od 2018. te se mogu pohvaliti jednogodišnjom titulom urednice rubrike Lounge. Osim što aktivno pišem, u slobodno vrijeme se volim iskušavati u novim sportovima, koji mi pružaju i nove izazove. U životu nikada ne odustajem te smatram da ako prilike ne dolaze da ih moramo stvoriti sami.

Komentirajte