Kraj jedne ere

LinkedIn

Malo tko na svijetu nije čuo za sestre Kardashian – Jenner kojima je enormnu slavu donio njihov reality show Keeping up with the Kardashians. Nakon 14 godina snimanja, 20 sezona i četiri spin off emisije (Kourtney i Kim osvajaju New York, Kourtney i Kim osvajaju Miami, Khloe i Lamar i I Am Cait), najpoznatija od njih, Kim Kardashian West, svojom objavom na vlastitom Instagram profilu, gdje ju prati 189 milijuna korisnika, šokirala je javnost rekavši kako je snimanju došao kraj.

Iako je velik dio javnosti ostao iznenađen završetkom snimanja spomenute emisije, i dalje većina ljudi tvrdi kako taj show nikada nisu ni gledali te se zgražavaju na spomen istoga. Je li to zaista tako? Brojke govore drugačije. Naime, od trenutka kada je emisija premijerno prikazana na programu E! Entertainment TV kuće, gledanost je konstantno bila u porastu. Producenti, s Ryanom Seacrestom na čelu, su to pametno iskoristili i stvorili čak četiri spin off emisije koje su, iako manju, svejedno stekle znatnu popularnost.

Porast gledanosti, popratili su i novčani iznosi, koji se od početka snimanja i emitiranja 2007. godine samo gomilaju na bankovnim računima takozvanog klana Kardashian – Jenner. Prema informacijama koje je objavio američki tabloidni portal TMZ , obitelj je 2017. godine, potpisala ugovor u kojem je dogovoren iznos od 150 milijuna dolara za pet sezona svog reality showa.

Najbogatija sestra je zasigurno Kim Kardashian West čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 900 milijuna dolara. Slijedi ju najmlađa članica klana, Kylie Jenner s nešto više od 850 milijuna dolara. Na trećem mjestu se nalazi Kris Jenner, majka poznatih sestara, takozvana momager s 90 milijuna dolara. Khloe Kardashian ima bogatstvo u vrijednosti 50 milijuna dolara, Kourtney Kardashian oko 45 milijuna dolara, a na posljednjem mjestu se smjestila Kendall Jenner sa „svega“ 40 milijuna dolara. Osim emisije, obitelj se obogatila na parfemima, kozmetici, modnim linijama i slično.

Zanimljivo je kako emisija nije donijela bogatstvo i slavu samo klanu Kardashian – Jenner, već svima koji su se tijekom godina pojavljivali u njoj poput Scotta Disicka, bivšeg supruga najstarije sestre Kourtney, Malike i Khadijah Haqq, najboljih prijateljica Khloe Kardashian koje su čak snimile i vlastite emisije.

Nakon 14 godina snimanja, nekoliko stotina epizoda u kojima smo mogli zaviriti u živote obitelji Kardashian – Jenner, pratiti ih na njihovom putu ka slavi, gledati uspone i padove, skandale, vjenčanja, sretne i tužne trenutke, sestre su nam odlučile reći zatvoriti svoja vrata. Iako nerado priznajemo, žao nam je zbog toga. Uvukle su se u naše živote i postale dio svakodnevice. Ne preostaje nam ništa drugo, nego nadati se da je ovaj najavljeni završetak snimanja samo jedan u nizu marketinških trikova poznatog klana.

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte