Savladaj bilo koji jezik uz ove trikove!

LinkedIn

Kako je ovo studentski portal, odmah ćemo izbaciti skupocjene satove učenja u raznim školama. Kad smo već na studentskom budžetu, zašto da ne bude skroz besplatno. Ne, ne prodajemo maglu, moguće je. I to sve sjedeći doma na kauču. Potreban je samo jedan mobitel i želja za učenjem, uz to i besplatne mobilne aplikacije.

 

DUOLINGO

Vjerojatno svima već poznata aplikacija, iznimno draga kada uspijemo završiti lekciju prije ponoći, no iznimno omražena kada zaboravimo ispuniti dnevnu lekciju i izgubimo cijeli strike. Duolingo je interaktivna aplikacija koja pruža mogućnost učenja više od 30 jezika. Lekcije se sastoje od pisanja, izgovaranja ili prepoznavanja slika i to sve na stranom jeziku.

DROPS

Manje poznata aplikacija koja pruža učenje stranih jezika bez čitanja, tipkanja ili izgovaranja. Aplikacija se uglavnom fokusira na učenju imenica koje su prikazane na ilustracijama. Tempo učenja je nešto sporiji, jer je dnevno dopušteno samo 5 minuta učenja, dok je za više potrebno platiti.

MONDLY

Aplikacija koja će vam vjerojatno prva iskočiti ako upišete „aplikacija za učenje stranih jezika“ na tražilicu. Mondly se ne zamara previše estetikom niti izgledom već učenjem stranog jezika. Osnovne lekcije će korisnika provesti kroz temelje razgovornog jezika (upoznavanje, predstavljanje), te će progresivno postajati sve zahtjevnije. Za pristup svim lekcijama potrebna je pretplata.

 

Nakon što ste odabrali savršenu aplikaciju, bitno je izgraditi naviku svakodnevnog učenja. Za svaku naviku potrebno je 20 dana. Nova ispitivanja otkrivaju da je zapravo potrebno od 18 do čak 254 dana za izgradnju navike. Mi ćemo se optimistično držati brojke od 20 dana.

Kako od viška glava ne boli, poželjno je nabaviti osnove jezika kojeg učiš. Osnove ili skriptu lako je pronaći na internetu. Ako te riječi čitanje i skripta toliko ne privlače, na Youtube-u postoje videotutorijali za učenje stranih jezika koje su odlična podloga uz gore spomenute aplikacije.

Kao šlag na tortu je razgovor s osobom koja je iz zemlje jezika kojeg trenutačno učiš. Tako uvježbavaš ono što si već savladao/la i uz to nadograđuješ trenutačno znanje.

Ako si spreman za učenje stranog jezika, prati ove savjete i smanjit mogućnost dešavanja situacije „pipl mast trast as!“

Grazie nel leggo, ciao! (naučeno preko aplikacije Duolingo)

 

Podijeli

O autoru

Ciao, Io sono studente di economia a Zagabria. Trenutno sam urednik rubrike University. Težim pisanju o psihologiji, energetici i društvenim paradigmama. Najdraže mi je pisati intervjue s ljudima koji imaju iskustva u poslovnom svijetu, volontiranju i putovanju. Osim što aktivno pišem također volim rock, crumble od jabuka i učenje talijanskog. Ono što me najviše pokreće su pohane lignje sa blitvom i krumpirom u menzi.

Komentirajte