Kava + učenje? Može!

LinkedIn

 

Jesen se uvukla u naše živote i sa sobom donijela početak nove akademske godine. Početak akademske godine označava i početak učenja za kolokvije i ispitne rokove. Tradicionalno, većina studenata se za njih priprema u knjižnicama koje nude mir, tišinu i potrebnu građu. No, u doba pandemije kada su se epidemiološke mjere uvukle i u knjižnice i ograničile broj studenata koji mogu biti istovremeno u njima, gdje otići i učiti kada ne uspijete uhvatiti mjesto u jednoj od zagrebačkih knjižnica?

Iako nam je prva asocijacija na kafiće, glasna glazba i mnoštvo ljudi, postoje i ona mjesta gdje je glazba umjereno glasna, koja odišu mirom i ugodnom atmosferom, a stolovi su im dovoljno veliki za skripte, markere i, naravno, kavu. Neke od njih, koje smatramo pogodnima za učenje, donosimo u nastavku.

BOOKSA

Kako ne započeti kultnim mjestom simboličnog naziva Booksa? Kafić, koji je i ujedno književni klub, smjestio se u Martićevoj ulici. Potrebno je platiti godišnju članarinu u iznosu 10 kuna kako biste mogli koristiti njihove usluge. Tiha i ugodna atmosfera koju nadopunjuje maštovito uređen interijer je sve što vam treba za produktivno učenje.

CANOPY CENTRAL CAFE AND BAR

Nadomak Glavnog kolodvora, u Branimirovoj ulici, pronašli smo još jednu mirnu oazu. Riječ je o kafiću u sklopu hotela CANOPY by Hilton. Eksplozija boja koja krasi njegov interijer, zasigurno će pobuditi vašu kreativnost i želju za spoznavanjem novih činjenica. Radni stolovi neodoljivo podsjećaju na one koje pronalazimo u knjižnicama, stoga vam neće biti teško sjesti i učiti.

MONOCYCLE COFFEE

Još jedno malo, ali slatko mjesto, s vrhunskom kavom i galerijom u koju se možete zavući i prebirati po svojim skriptama, nalazi se u ulici kneza Mislava, tik do Trga žrtava fašizma. Ako ste studenti ekonomije, novinarstva ili pak politologije, iskoristite blizinu i zavirite u ovu oazu.

EGOIST BAR

Lista ne bi bila potpuna da na nju nismo uvrstili Egoist bar, kultno zagrebačko mjesto. S obzirom na veliku kvadraturu prostora s kojim kafić raspolaže, zasigurno će svaki student pronaći kutak za sebe gdje će se moći posvetiti svojim fakultetskim obavezama.

KAVANA LAV

Gornjogradska kavana svojim šarmantno uređenim interijerom, klasičnom glazbom i galerijom slika koje krase zidove, odaje dojam mjesta iznimno pogodnog za pisanje eseja, seminarskih radova, baš kao i učenja svih silnih definicija, teorema ili formula.

Osim ovih pet, kafići u kojima možete pronaći ugodnu atmosferu za rad su Bubby u Cvjetnom naselju, Book nadomak Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Silent Caffe u blizini hotela Sheraton ili pak Botaničar, kafić-galerija na Marulićevom trgu.

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte