Najbolje aplikacije za praćenje vrijednosti kriptovaluta

LinkedIn

Čak i oni iskusni korisnici vrlo se lako mogu zbuniti u svijetu kriptovaluta, njihovih vrijednosti, padanja i dizanja pa možemo samo zamisliti kako je tek onima koji su u svijet kriptovaluta tek uplovili. Budući da u 21. stoljeću postoji aplikacija za sve životne situacije, tako postoji i za lakše snalaženje u svijetu kriptovaluta i Bitcoina, a za korisnike Androida izdvojeno je nekoliko aplikacija koje su, prema mišljenju stručnjaka, najučinkovitije.

CryptoCurrency – Bitcoin Altcoin Price

Ova aplikacija daje informacije u vezi Bitcoina – kako trenutno stoji na tržištu te koliko je sigurno kupovati ili prodavati ga. Nakon što je aplikacija instalirana na Anroid uređaj u stvarnom vremenu neprestano evidentira oko 1000 vrsta kriptovaluta koje je moguće i svrstati na temelju prioritetnosti.

Blockchain Wallet

Ono po čemu se Blockchain Wallet razlikuje u odnosu na druge aplikacije za praćenje kriptovaluta jesu mnogobrojne mogućnosti koje ova aplikacija ima, kao što su zaštita putem PIN-a, mogućnost primanja i slanja u Bitcoinima, podrška za čak 18 jezika te brojne druge. Blockchain Wallet daje mogućnost konverzije više od 20 kriptovaluta, a tu je i internetski novčanik u koji se moguće ulogirati.

Coinbase

Jedna od najpopularnijih aplikacija za kupovinu Bitcoina je upravo Coinbase. Osim što postoji mogućnost kupovine Bitcoina, omogućeno je i korištenje te njihovo prihvaćanje od drugih korisnika. Sve svoje Bitcoine moguće je držati na jednome mjestu, bez straha od dodatnih troškova održavanja stranice ili usluge. Coinbase omogućuje svojim korisnicima da upravljaju sa više različitih korisničkih računa sa jednog prozora. Svaki puta kada neka vrijednost ili cijena Bitcoina ili neke druge kriptovalute padne ili kada se podigne o tome ćete biti obaviješteni istog trenutka.

zTrader

Dubinsku analizu funkcioniranja kriptovaluta donosi upravo zTrader u opcijama ”Bids”, ”Asks” i ”Recent traders”. Također, u ovoj je aplikaciji moguće napraviti usporedbu Bitcoina, a desecima drugih kriptovaluta. Aplikacija u sebi ima i API ključeve, a za svaki poseban postotak ili cijenu moguće je postaviti upozorenje. Postoji i popis za provjeravanje stanja, dok unutar News prozora stižu sve najnovije vijesti i obavijesti vezane uz trenutno stanje vlastite kriptovalute. Chat prozor može poslužiti za povremeno dopisivanje s ostalim korisnicima aplikacije, tako da ne bi bilo loše tu i tamo vidjeti tko je online.

Mycelium Bitcoin Wallet

Sigurnija i možda pouzdanija aplikacija za praćenje i kontrolu stanja kriptovaluta na tržištu od većine drugih, sličnih aplikacija. Mycelium Bitcoin Wallet aplikacija je koja sve što se unutar nje radi pohranjuje na Android uređaj. U isto vrijeme moguće je upravljati s više korisničkih računa, a kao još jedan, dodatan način zaštite tu je i zaštita putem PIN-a, a aplikacija je kompatibilna i sa drugim Bitcoin uslugama.

Zagovornici ovakvih digitalnih valuta smatraju da će blockchain tehnologija promijeniti svijet, a neki čak idu tako daleko da tvrde da su kriptovalute digitalno zlato, ili zlato 21. stoljeća te da će u budućnosti imati istu ulogu koju su tijekom povijesti imali plemeniti metali.

Podijeli

O autoru

Cao. Studentica sam treće godine Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine sam novinarka u časopisu Manager, najviše volim obrađivati teme iz rubrike university i lounge ili pisati intervjue s meni zanimljivim ljudima. Osim što pišem, radim na televiziji kao sportska novinarka te aktivno igram odbojku. Sport je moja najveća ljubav pa se moj život najviše vrti oko 'najvažnije sporedne stvari na svijetu'. Kao osoba sam uporna, vjerujem kako ne postoji ništa što neka osoba ne može ostvariti, ako to dovoljno želi i, naravno, ako za to dovoljno radi.

Komentirajte