Okoliš u doba koronavirusa

LinkedIn

Kako se virus postupno širio diljem planete tako se okoliš oporavljao jer su ljudi bili primorani ostajati u svojim domovima te je rad brojnih tvornica obustavljen.

Zagađenje zraka

Znanstvenici procjenjuju kako bi do svibnja kada je emisija ugljikovog dioksida najviša u godini taj postotak mogao biti najniži od prošle financijske krize od prije više od desetak godina. Također uporaba automobila se znatno smanjila što se pozitivno odrazilo na okoliš. Promet u New Yorku pao je za čak 35 % u usporedbi s prošlom godinom što je pridonijelo padu od 5 do 10 % ugljikovog diokisa iznad samog New Yorka. Jedan od najštetnijih plinova, ugljikov monoksid, zabilježio je pad od čak 50% zbog smanjenja prometa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Smanjenje zagađenja zraka iznad Kine

Slična situacija odvija se i iznad Kine i Sjeverne Italije koje su poznate po velikoj industrijskoj proizvodnji što ih automatski čini jednim od najvećih zagađivača zraka, ali ujedno i znatno doprinose zagrijavanju planete poznatijem pod učinkom staklenika.

Vode

Čist kanal u Veneciji

Prizor koji se proširio internetom su slike čistih kanala u Veneciji koja je inače prepuna turistima te svojim poznatim čamcima za prijevoz. Kako se pandemija proširila tako se i kanal u nekoliko dana pročistio te su se prvi puta nakon niza godina pojavile i ribe.

Podijeli

O autoru

Hej! Studentica sam 3. godine Ekonomskog fakulteta Zagreb. Novinarka sam Managera od 2019. godine te sam iznimno eco – friendly stoga su mi najdraže teme za pisanje vezane uz zaštitu okoliša, no jednako mi je zanimljivo pisati o aktualnim temama iz svijeta ekonomije. Trenutno sam i voditeljica društvenih mreža. Osim što aktivno pišem, rekreativno se bavim i trčanjem koje mi daje svojevrstan osjećaj kontrole. U životu se vodim jednostavnom filozofijom da nikakve prilike ne dolaze „s neba„ nego je za sve potreban izuzetan trud i motivacija.

Komentirajte