Investicijski fond kojim bi upravljali studenti

LinkedIn

Najbolje se uči kroz praksu, a kada to nije moguće studenti se mogu prijaviti na razna natjecanja. Tijekom prošle godine studenti su prijavljivali projekte u tri kategorije: Inovativna Hrvatska, Izvorno Hrvatsko i Financijaš. U akciji Hrvatska pamet Hrvatskoj studenti su se prvi puta imali priliku natjecati na projektu Financijaš koji je osmišljen s ciljem podizanja financijske pismenosti kod mladih. Prvu nagradu u iznosu od deset tisuća kuna odnio je student prve godine riječkog Ekonomskog fakulteta, Dorian Antešić.

Prvi krug projekta se sastojao od pisanja projektnog plana gdje studenti imaju priliku razviti svoje strateške vještine koje uključuju planiranje i analizu, ali i racionalnost. Bez obzira na studentske obveze, studenti imaju dovoljno vremena za prijavu na projekt.

Pobjednik projekta Financijaš, Dorian, je osmislio studentski investicijski fond Stoik kojim bi upravljali studenti. Osmišljen je kao organizacija gdje će studenti imati priliku naučiti o ulaganjima, ali i sami uložiti pravi novac na financijskom tržištu. Za sve one koji su zainteresirani za financije ili žele naučiti nešto više, ovo je idealna prilika za njih jer se unutar organizacije organiziraju razne radionice, predavanja i tečajevi o ulaganjima na financijska tržišta. Nakon toga imitirajući rad pravog investicijskog fonda slijedi ulaganje pravog novca koristeći stečeno znanje, a novac se prikuplja putem sponzora. Osim znanja o ulaganju, studenti će dobiti i samopouzdanje da sami krenu ulagati vlastitim novcem.

Ako ste mislili da su financije dosadne, projekti poput ovih će vam zasigurno promijeniti mišljenje. Očekuje se sve veća zainteresiranost studenata za ovakve vrste natjecanja nakon što se pokazalo kako ambicioznost može dovesti do velikih nagrada, ali i stjecanje vrijednih iskustava i znanja.

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na trećoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam od ove godine urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme. Smatram da je u životu potrebno biti ambiciozan i postaviti visoke ciljeve, ali isto tako i pronaći vremena za sebe.

Komentirajte