Kako se riješiti streta tijekom ispitnih rokova

LinkedIn

Veljača je oduvijek, bar u studentskom životu, bila sinonim za vrijeme kolokvija i ispita, što pismenih što usmenih. Rijetko kojem studentu to razdoblje ne zadaje glavobolje i uzrokuje stres, a kako biste pokušali to smanjiti ili izbjeći i olakšali si ovaj period, pročitajte savjete koje vam donosimo u nastavku.

RASPODJELA

Podijelite gradivo na više dijelova i nakon svakog naučenog, nagradite se omiljenom slasticom. Tako neće doći do „zamora materijala“ i lakše ćete usvojiti znanje.

PAUZA

Nema ništa loše u tome da odete na kavu s prijateljima, družite se s obitelji, pogledate film ili odete u šetnju s psom. To vam neće oduzeti previše vremena, a svakako će vam koristiti odmor.

VJEŽBANJE

U zdravom tijelu, zdrav duh – poslovica je u kojoj se krije jedan od  koraka rješavanja stresa. Odvojite sat vremena za aktivnost poput trčanja, brzog hodanja ili konkretnog treninga. Nakon toga ćete se osjećati puno bolje jer će vaše tijelo, tijekom vježbanja, otpustiti hormone koji su zaslužni za to i bit ćete spremni za novo gradivo koje treba naučiti.

MEDITIRANJE

Ako se ne pronalazite u vježbanju, možda je baš meditacija ono što vam je potrebno. Zahvaljujući napretku tehnologije, postoji bezbroj aplikacija specijaliziranih za meditiranje koje možete instalirati na svojim pametnim telefonima. Uključite aplikaciju, pratite korake i opustite se.

I za kraj, ne brinite toliko. Čak i ako ne prođete kolokvij ili ispit, nije kraj svijeta. Na svu sreću ima više ispitnih rokova stoga se opustite, ne dopustite da stres prevlada.

Podijeli

O autoru

Hej! Studiram trenutno treću godinu studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manager timu sam se priključila 2019. godine i od tada se primarno zanimam za teme vezane uz Lounge sekciju. Osim pisanja članaka, aktivna sam i u izradi sadržaja za Instagram profil našeg tima. Kada ne pišem članke ili izrađujem sadržaj za Manager, vrijeme provodim s dečkom, prijateljima i obitelji. Povremeno odrađujem studentske poslove kako bih zaradila novac za svoj omiljeni hobi – shopping. Vjerujem da se dobro dobrim vraća pa se trudim slijediti tu misao. Osim toga, vodim se mišlju da je u životu sve moguće, ako dovoljno vjeruješ.

Komentirajte