Održana konferencija Business u sportu 2019.

LinkedIn

U subotu, 16. ožujka, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je konferencija Business u sportu (BUS) u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), u suradnji sa sponzorima – Hrvatskom lutrijom, Hrvatskim košarkaškim savezom, Gradom Zagrebom, Dukatom, Cedevitom, Nestleom, Sanom, Adlerom i brojnim drugima.

Konferencija je treću godinu zaredom održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Konferenciju je svojim predavanjem započeo mladi nogometni menadžer i bivši financijski direktor GNK Dinamo, Matej Škegro koji je sudionicima pružio kratki uvid u život jednog nogometnog menadžera u usponu.

Nakon njega, pod vodstvom moderatora, Marka Šapita, sportskog novinara održan je „Košarkaški timeout“ u kojem su svoja razmišljanja o hrvatskoj košarci i njenoj budućnosti, ali i o najvećem košarkaškom businessu na svijetu, NBA-u, iznijeli Neven Spahija, jedan od najboljih hrvatskih košarkaških trenera i Danira Bilić, bivša hrvatska košarkaška reprezentativka koja je tri puta proglašavana najboljom košarkašicom Europe.

Foto: Marša Gajinov

Možda najviše pažnje privukao je panel pod nazivom „Background uspješnosti sportaša“ u kojem su sudjelovali izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, poznati kondicijski trener Pero Kuterovac, doktor Saša Janković, inače dio liječničkog tima hrvatske nogometne reprezentacije, a kao gost iznenađenja pridružio im se bivši hrvatski rukometni reprezentativac, Igor Vori, a sve to pod moderatorskom palicom novinara Marka Šapita.

Foto: Marša Gajinov

Konferenciju je podržalo i austrijsko poduzeće Red Bull, a njihov predstavnik Zoran Kosanović imao je štošta za ispričati o povezanosti businessa i sporta, ispred poduzeća koje ove dvije sfere svakodnevno povezuje na najuspješniji način.

U pauzama između predavanja sudionici su se mogli okrijepiti u tradicionalnoj chill zoni, ali i zaigrati sportski kviz te osvojiti vrijedne nagrade.

Veliko zanimanje privuklo je i predavanje bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića. „Od sportaša do biznismena“ glasio je naziv predavanja jednog od glavnih kandidata za predsjednika HNS-a. Sudionici su iz prve ruke mogli čuti priču uspješnog sportaša koji nakon bogate nogometne karijere, nije prešao u trenerske vode već je otvorio niz vlastitih poduzeća koja su danas među najkonkurentnijima na tržištu.

Foto: Marša Gajinov

Na samom kraju konferencije mogli smo saznati odgovor na pitanje „Je li život lutrija?“. Hrvatska lutrija svakodnevno je na više načina uključena u svijet sporta, a predstavnica Ana Jazić govorila je i o, prema mnogima, danas najvećoj ovisnosti, klađenju, ali i opasnostima od ovisnosti ostalih igara na sreću.

Voditelj programa konferencije Business u sportu bio je radijski voditelj Filip Han, a organizacija cijele konferencije bila je pod voditeljskom palicom hrvatske rekorderke u troskoku i pripadnice Hrvatske studentske asocijacije, Paole Borović.

Posjećenost konferencije dovoljan je pokazatelj uspješnosti i zanimljivosti ovoga projekta. Interes nije padao ni na jednom predavanju, a ni nakon predavanja i panela kada su sudionici mogli postavljati pitanja govornicima i panelistima.

Nisu izostale ni brojne pohvale ovogodišnjih govornika, koji nisu skrivali oduševljenost organizacijom konferencije, već i pokazali zainteresiranost za iduću konferenciju Business u sportu.

Ako niste uspjeli uhvatiti BUS ove godine, ne preostaje Vam drugo nego pratiti društvene mreže konferencije kako bi iduće godine i Vi bili dio najveće sportske konferencije u Hrvatskoj.

Foto: Marša Gajinov
Podijeli

Komentirajte