Poziv studentima za pomaganje potrebitim studentima

LinkedIn

Sveučilište u Zagrebu uključeno je u hvalevrijedan projekt pomoći studentima s invaliditetom u suradnji s Uredom za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Rijetko mislimo o problemima s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu. Mene je osobno, na takvo razmišljanje, potaknuo upravo Poziv studentima za pomaganje potrebitim studentima. U pozivu stoji opis poslova koje bi studenti obavljali, a odnose se na pomoć kod odijevanja i obavljanja osobne higijene, pomoć kod kretanja u sobi studenta kao i pomoć pri odlasku liječniku, prijevoza i sl. Također, pospremanje sobe, odlazak na bankomat, u trgovinu, pranje rublja i uglavnom svi poslovi koje student s invaliditetom nije u mogućnosti obaviti samostalno, a dijelom su svakodnevice studenata. Prednost kod prijava imaju studenti s iskustvom rada na sličnim poslovima, kao i studenti s Potvrdom o osposobljenosti za pružanje prve pomoći (ne starija od 2 godine). Ako ne posjedujete, a želite, Potvrdu o osposobljenosti za pružanje prve pomoći možete dobiti nakon položenog tečaja prve pomoći za građanstvo u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb.
[c5ab_image c5_helper_title=”” c5_title=”” url=”http://manager-magazine.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_5174.jpg” class=”” width=”9999″ height=”9999″ link=”” caption=”” type=”none” link=”” align=”center” ]
Potrebna dokumentacija uz prijavu mora sadržavati :
-motivacijsko pismo
-životopis
-potvrdu o statusu redovnog studenta
-uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od 6 mjeseci
Prijave na natječaj potrebno je dostaviti osobno ili poštom na adresu Sveučilišta u Zagrebu, Ured za studente s invaliditetom, Trg Republike Hrvatske 14 u Zagrebu. Svi poslovi se obavljaju u prostorima Studentskog doma “Stjepan Radić“ u smjenama od 6-8 sati dnevno dok je cijena sata 25,00 kuna neto.
Sad kad ste upoznati s osnovnim stavkama poziva, treba ga doživjeti iz još jednog i važnijeg razloga, a radi se o neprocjenjivom životnom iskustvu. Sa željom da se svi zajedno zapitamo što možemo učiniti i kako pomoći onima kojima je pomoć potrebna, nadam se da će se na adresu Ureda za studente s invaliditetom prijaviti velik broj redovnih studenata koji osim uvjeta koje zadovoljavaju, imaju volje i želje olakšati studentski dan svojim kolegama.
[c5ab_image c5_helper_title=”” c5_title=”” url=”http://manager-magazine.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_5172.jpg” class=”” width=”9999″ height=”9999″ link=”” caption=”” type=”none” link=”” align=”center” ]
Podijeli

Komentirajte