Drive In Kino Zagreb 2024. – Godina za pamćenje

LinkedIn
Već dvanaest godina zaredom projekt Drive In Kino na naše prostore donosi dašak nostalgije za nekim davnijim vremenima, pa tako i ove. U organizaciji Hrvatske Studentske Asocijacije, i ove smo godine imali priliku opustiti se uz bezvremenske filmske hitove, ovoga puta na svima nama nepoznatoj lokaciji.

Izvor: Marko Jurić

Drive In Kino Zagreb projekt je nagrađen Dekanovom nagradom, koja je dodijeljena ranijem izdanju projekta. Kako je rasla popularnost projekta, tako se na našoj kultnoj Kockici smanjivao broj parkirnih mjesta gdje bismo mogli smjestiti naše vjerne posjetitelje. Ove godine, Drive In Kino Zagreb održano je na parkingu tržnice Borongaj te smo time na istočnom dijelu grada pokazali predanost i izdrživost samog projekta, a posjetiteljima pružili nezaboravno iskustvo.

Ovogodišnja agenda

Kao i po običaju, u dva vikenda projekcije prikazana su četiri filma. Prvi vikend, 20. i 21. travnja prikazali su se filmovi “Potraga za Nemom” i “Vrag nosi pradu”, a uz same filmove, naši posjetitelji imali su priliku zabaviti se popratnim sadržajem koji su omogućili vjerni sponzori ovogodišnjeg izdanja projekta. 

Izvor: Marko Jurić

Drugi vikend, 27. i 28. travnja, prikazani su filmovi “Svećenikova djeca” i kultni “Klub boraca”. Atmosfera je, bez obzira na blage vremenske nepogode prvi vikend, bila upečatljiva te se i ovaj veći parking, popunio u rekordnom roku.

Riječ voditeljice

“Od popratnih sadržaja, pripremili smo lounge zone za one bez auta, radionice za djecu, kao i kvizove te stand-up komičare kako bismo nastavili sa opuštenom atmosferom prije filmova, kao i tijekom samih projekcija. Posjetitelji su mogli osvojiti vrijedne nagrade, te su se mogli počastiti hranom osiguranom na food truckovima, te dobiti besplatne grickalice i pića osiguranim od strane naših sponzora.” – naglasila je ovogodišnja voditeljica projekta Tonka Budanko.

Izvor: Marko Jurić

“Za prvih 250 auta smo svaki dan pripremili poklon kutiju s proizvodima koje su također osigurali naši sponzori. Na početku ovogodišnjeg projekta rekli smo da ćemo biti zadovoljni ako napunimo i pola parkinga na novoj lokaciji, a mi smo svaki dan napunili cijeli parking, pa čak i više od toga, tako da smo svakako izuzetno zadovoljni s odazivom i ove godine.” – zaključila je Tonka.

Summa Summarum

Međutim, sve ovo ne bi bilo moguće bez vrhunskog organizacijskog tima kojeg su činili isključivo studenti, ali niti bez sponzora koji su omogućili odličan popratni sadržaj, zajedno s podrškom i vjerom za sami projekt, koji već dvanaest godina posjetiteljima oduzima dah. Uz Iskon, Erste, Opel PSC Zagreb, Kraš, Turističku zajednicu grada Zagreba te sami Grad Zagreb, mnogi su sponzori svojim doprinosom nadodali na to da se ove godine projekt besprijekorno održi.

Izvor: Marko Jurić

Uz brojne prepreke i stresne situacije uoči i tijekom samog događaja, Drive In Kino Zagreb je i ove godine odveo kompletan događaj za još jednu stepenicu više. Cjelokupan projekt protekao je u obilju smijeha i veselja, a naši posjetitelji su imali samo riječi hvale za ovogodišnje projekcije. Svakako, projekt je definitivno zadržao svoju reputaciju, te time učinio ponosnim ovogodišnje organizatore, kao i sve organizatore koji su u prethodnim godinama doveli do toga da Drive In Kino Zagreb bude ono što je danas.

Podijeli

O autoru

Pozdrav! Trenutno sam na drugoj godini studija menadžmenta i pišem za Manager o raznim temama, u svakoj kategoriji ponešto. U slobodno vrijeme me se može naći po kavama od Straduna do Tkalče.

Comments are closed.