Generacijski jaz u poslovnom svijetu

LinkedIn
Povod razgovora s Anom Tkalac Verčič je generacijski jaz i kako se odnos prema radu, bilo fakultetu ili poslu, mijenjao smjenom generacija. Ana Tkalac Verčič redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu. Zbog dugogodišnjeg znanja, interesa i rada u marketinškoj komunikaciji adekvatan je kandidat za primijetiti promjenu u komunikaciji i izražavanju različitih generacija. Svakodnevno predaje generaciji Z, upoznata je i s milenijalcima, često je u suradnji s generacijom X, te kao magistar psihologije koji je upoznat sa sve 3 generacije može nam dati prikladan uvid određenih promjena osobina generacija s psihološke strane.

Koliko primjećujete razliku u govoru, tj. izrazima generacije Z u usporedbi sa starijim generacijama studenata, npr. milenijalcima? Imate li osjećaj da postoji generacijska barijera koja otežava komunikaciju?

Izvor: giphy.com

Mislim da postoje generacijske razlike, no ne znam jesu li to uvijek barijere. Dodatno, mislim da su razlike u govoru i izrazima samo manifestacija, ali nikako ne i povod boljem ili lošijem razumijevanju. Ono u čemu najviše primjećujem razlike su vrijednosti, stav prema životu i pristup studiju. Te razlike sam vidjela već i između svoje generacije (generacije X) i generacije Y. Generacija Z donosi sasvim novi set vrijednosti. Razlike među nama su naravno vrlo vidljive i u komunikaciji, no opet, manje u izrazima i govoru, a više u spremnosti da se primjerice u dvorani postavljaju pitanja.

Kako komentirate da je generacija Z sve manje lojalna svom poslodavcu, i pripadnik te generacije je u svakom trenutku spreman otići na novo radno mjesto zbog veće plaće/boljih uvjeta? Gledate li na to kao na nešto pozitivno, negativno, ili samo kao generacijsku promjenu koju trebamo prihvatiti?

Naravno, problem može nastati kada imate šefa iz generacije X i zaposlenika iz generacije Z. Upravo razlika u vrijednostima, odnosno pristupu poslu, može izazvati nesporazume. Jako mi se sviđa samouvjerenost nove generacije. Očekujete puno i smatrate da ste toga vrijedni. Moja generacija uglavnom smatra da biste morali biti zahvalni ako vam pružimo priliku za posao. Istina je, kao i uvijek, negdje na sredini. Određena doza samokritičnosti je ipak važna kada je riječ o generaciji Z. No s druge strane, moja bi generacija trebala biti fleksibilnija. Ne volim čuti (iako to nekada i sama radim) priče o tome kako je „u naše vrijeme… “. Poslodavcima trebaju novi, mladi zaposlenici i zato moraju biti spremni ponuditi dobre plaće i uvjete.

Mislite li da generacija Z ranije ili kasnije odrasta (stabilno zaposlenje, brak…) u usporedbi s ostalim generacijama?

Zrelost je jako široka kategorija. Ponekad se pitam jesu li baš svi iz moje generacije sasvim sazreli. No kada je riječ o vanjskim parametrima osamostaljivanja, granice se pomiču. Točan odgovor na Vaše pitanje dali bi samo statistički podaci.

Izvor: giphy.com

Koje bi kvalitete istakli za generacije X, milenijalce i gen Z?

To je baš teško pitanje. Jako se trudim ne gledati generacije kroz prednosti i nedostatke. Već od vremena kada sam predavala isključivo milenijalcima i shvatila da se razlikujemo, pokušavam osvijestiti da sam ja samo jedna, a da je mojih studenata mnogo. To znači da je logičnije da se prilagodim ja, a ne oni. Naravno, na nekim stvarima inzistiram. No, što sam starija, sve više dovodim u pitanje koliko treba biti tvrd. Sada imam dvoje pripadnika generacije Z kod kuće i gledam na sve to iz jedne nove uloge. Ako bih baš morala naći nit koja povezuje pripadnike pojedinih generacija, rekla bih da smo mi sigurno bili manje razmaženi (iako, možda opet razmaženiji od generacije mojih roditelja). Imali smo puno veći fokus na materijalnu sigurnost. Milenijalci su puno bolje osvijestili važnost kvalitete svakodnevnog života. I bili su spremni na manje kompromisa kada je o tome riječ. Generacija Z je istovremeno vrlo zaigrana u nekim segmentima života, no potpuno osviještena u drugim.

Smatrate li da “znatiželja” nove generacije da isproba svaki posao te novi oblici poretka u tvrtkama da “svi rade sve” (ista osoba radi marketing, pa za godinu dana HR, pa financije, pa menadžment) uzrokuje bolje i vještije zaposlenike, ili da je bolje da svako ima strogo svoj posao te da je svaka osoba profesionalac samo u svom polju zanimanja?

Iako mislim da nema strogog pravila, sviđa mi se multidisciplinarnost. Uvijek je bolje poznavati puno toga, nego biti fah idiot. No, naravno, ako ste neurokirurg, morate biti jako usko i duboko specijalizirani za to što radite. Inače se pacijent neće dobro provesti. Rado bih studente nagovorila da nakon fakulteta probaju što više toga i skupe razna iskustva. No, ako samo svaštarite, nećete ni u čemu postati doista dobri. Tako da sam jako za znatiželju i isprobavanje, ali i za određenu dozu posvećenosti.

Izvor: giphy.com

Kako bi u kratkim crtama opisali svoje studente generacije Z?

Mene nove generacije vesele i ljute. Ponekad me iznenade svojim uvidom, zrelim gledanjem, razrađenim stavovima o etičkim i životnim pitanjima. No onda me uzrujaju kada ne pitaju ili idu linijom manjeg otpora. Često u dvorani molim studente da mi objasne nešto. Nove generacije osim različitih vrijednosti imaju i različite okolnosti. Sve je dostupno, informacija je puno, lako je putovati. Naravno, istovremeno su gospodarske okolnosti drugačije ponekad i teže. Tako da puno razlika postoji i u činjenicama koje okružuju generaciju Z. No, s interesom pratim što će ta nova generacija postići kada u potpunosti uđe na tržište rada. Bit će zanimljivo.

Mislite li da je moguće da generacije nadu neki middle ground u komunikaciji, s tim da je generacije X trenutno većinski dio svih tvrtki, dok sve više na mjesto zaposlenja dolaze mlađe generacije?

Mislim da je neizbježno. Ako ste šef, pripadnik generacije X i stalno se žalite na svoje zaposlenike koji su ovakvi ili onakvi, ostat ćete bez ljudi. Oko mene svi traže zaposlenike i stalno me mole da preporučim dobre studente. Dakle, u ovom trenutku, studenti biraju. No, ako ste mladi zaposlenik generacije Z i odbijate se prilagoditi nekim vrijednostima svojeg šefa, bit će vam teško na poslu. U industrijama gdje postoji veća fleksibilnost, poput IT industrije, te se razlike premošćuju lakše. U vrlo tradicionalnim okruženjima, ide malo teže. Ali treba zapamtiti da je moja generacija u posljednjoj fazi svoje karijere, a generacija Z u početnoj. Zato svi moraju imati malo više strpljenja i razumijevanja. A kada me moji Z-ovci doma naljute, sjetim se da će i oni imati neku svoju generaciju Z, a ja ću im se onda smijati.

Podijeli

O autoru

Bok! Studiram marketing na EFZG-u i član sam HSA tima KZS od 2021, a ove godine sam se odlučio okušati i u Manageru kao novinar. Pisat ću o aktualnim temama, business ili lounge. Volim nedovoljno isplanirane weekend getaways i Chimichange de Pollo.

Comments are closed.