Kako je prošao Dinamo u Ligi prvaka i kolika je zarada

LinkedIn

Završena je grupna faza Lige prvaka i saznali smo tko će ići dalje, tko u Europsku ligu, a tko doma. Prva dva mjesta nastavljaju svoju priču u Ligi prvaka, treće mjesto odlazi u Europsku, a posljednje doma. Rezultate svih skupina možete provjeriti klikom ovdje, a u ostatku članka moći ćete saznati sve o tome kako je prošao Dinamo, koliko je zaradio te koja su se još događanja isticala u ovoj fazi natjecanja.

Također ne zaboravite pogledati informacije o održavanju izvlačenja za Europsku i Ligu prvaka koje su navedene na kraju članka. Tada ćemo saznati koji će se klubovi susresti u nastavku oba natjecanja.

Kako je prošao hrvatski prvak?

Prije početka natjecanja sanjali smo treće mjesto i Europsku ligu, međutim nakon pobjede protiv Chelsea shvatili smo kako bismo mogli napraviti nešto više. Nažalost zaredale su se lošije utakmice i protivnici su pokazali svoju kvalitetu. Zadnju priliku za opstanak Dinamo je imao jučer protiv Chelsea. U međuvremenu je Milan vodio protiv RB Salzburga što je išlo plavima u prilog. Dinamo je relativno brzo poveo, ali Chelsea je to uspio preokrenuti na 2-1. Iako je Dinamo dobro igrao, u drugome poluvremenu je umor bio vidljiv i nisu mogli sustići rezultat. Sada kao četvrto plasirani odlaze doma i mogu se fokusirati na borbu za naslov HNL-a.

Koliko je Dinamo zaradio u Ligi prvaka?

Dinamo je kvalifikacijom u Ligu prvaka dobio minimalno 15 milijuna eura. Dodatno je pobjedom protiv Chelsea dobio 2,8 milijuna te remijem protiv Salzburga 930 tisuća eura. Još će uz to od UEFA-e dobiti određeni iznos koji se dijeli na takozvane „koeficijentske udjele“ te dolazimo do konačne svote koja iznosi više od 25 milijuna eura. Radi se o ogromnim iznosima koji će uvelike pomoći klubu, a također treba naglasiti kako će korist od svega toga imati i prvoligaši HNL-a. Na kraju sezone, od UEFA-e će dobiti oko 500 tisuća eura svaki prvoligaš koji se ne natječe u europskim skupinama. U posljednjih pet godina, zahvaljujući rezultatima Dinama na europskim natjecanjima, klubovima HNL-a se raspodijelilo oko 13 milijuna eura.

Nekome cilj, drugima noćna mora

Dinamo bi bio iznimno zadovoljan trećim mjestom u skupini, međutim neki klubovi nisu. Dosta se isticala Barcelona koja je drugu sezonu u nizu ispala u Europsku ligu. Barceloni je presudila utakmica Intera protiv Viktorije Plzen, gdje je Inter s rezultatom 4-0 osigurao osminu finala. Na društvenim mrežama nisu imali milosti prema Španjolcima te su ubrzo svanuli razni memovi i videi na račun Barcelone.

U toj grupi treba još istaknuti kako je Bayern pobijedio svaku utakmicu i time ostvario maksimalnih 18 bodova. Ono što se još spominjalo vezano uz ovu skupinu je činjenica da se Barcelona muči s Bayernom te nikako ne može doći do pobijede.

Izvor: https://www.instagram.com/nogometnevijesti/

Barcelona nije jedini veći klub koji se pronašao u Europskoj ligi, a nešto više o raspletu Europske lige ćemo saznati nakon što se danas odigraju utakmice. Koga će dopasti koji klub će se otkriti u izvlačenju 7. studenog u 13:00 sati.

Izvlačenje za nastavak Lige prvaka će se također odviti 7.studenog, ali u 12:00 sati. Detaljnije o tome kako će to izgledati i koji klubovi se nalaze u kojem potu, možete saznati ovdje.

 

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Comments are closed.