Lagani put do studija vani

LinkedIn
BHV Education je agencija koja već 30 godina pomaže mladima u pronalasku i realizaciji studiranja vani. BHV tim nudi pomoć oko svega što je mladoj osobi potrebno u planiranju odlaska: od pomoći pri izboru fakulteta, dokumentacije, smještaja, profesionalne orijentacije, pripreme za intervju i još mnogih stvari. Osim toga organiziraju i srednjoškolske razmjene, tečajeve jezika i radne programe volontiranja, stažiranja, au pair i work&travel programa.

12. Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu- Dani mobilnosti i edukacije

Ovaj vikend, 14. i 15. 10., organizirali su 12. Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu. Predstavnici 40-ak institucija predstavili su se hrvatskim učenicima i studentima u Sheraton Hotelu i dočarali im kako izgleda studiranje na njihovom sveučilištu ili srednjoj školi.

Predstavnici su došli iz zemalja diljem Europe i SAD-a, a polaznici su imali priliku osvojiti vrijedne nagrade. Škola jezika Education First (EF) poklonila je jednom polazniku sajma tjedan dana besplatne škole jezika u državi Europe njezinog ili njegovog izbora, a BHV je pobjednici nagradne igre darovao besplatnu profesionalnu orijentaciju.

Iz BHV-a nam kažu kako danas, kada je svijet povezaniji nego ikada, čak 75% mladih Hrvata ima želju studirati ili raditi vani. Razlozi za to su razni, ali osim upoznavanja druge kulture i iskustva života vani žele stječi vještine koje traže poslodavci, a koja im strana sveučilišta nude kroz svoje urede i kontakte s poslodavcima. Najčešća pitanja koje budući studenti imaju vezana su uz školarine, stipendije i smještaj, a na sajmu mogu saznati sve o sveučilištu koje ih zanima iz prve ruke!

Podijeli

O autoru

Bok! Studentica sam politologije na Fakultetu političkih znanosti. U HSA sam od 2019. godine, a ove godine pridružila sam se Manageru!

Comments are closed.