Povratak u klupe EFZG-a: tips and tricks

LinkedIn

Nakon dugo vremena, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu su se vratili u klupe. Neki studenti su jedva dočekali povratak u zgradu fakulteta, dok je nekima teško pala pomisao ustajanja i vožnje do predavanja. U nastavku saznajte koji su savjeti za lakšu dozu šoka koja dolazi odlaskom na faks. 

Spavanje

Ako imate ujutro predavanje, pođite ranije na spavanje da bi ujutro imali dovoljno vremena da se spremite i obavite sve svoje obveze. 

Krenite na vrijeme 

Putovanje do faksa oduzme dobar dio dana studentima. Provjerite na rasporedu ZET-a kada polaze tramvaji/autobusi da vam ne bi pobjegli pred nosom. 

Kavu umjesto da pijete  kod kuće, ponesite je u termosici da si uštedite više vremena i da imate više sna. 

Slušajte na predavanju 

Ispiti će biti također na faksu, stoga na predavanjima slušajte što profesori govore, jer ubrzo dolaze kolokviji, a svi znamo da većinu stvari koju profesori kažu na predavanjima, ponove u obliku pitanja na kolokviju/ispitu. 

Mobitel 

Na predavanju isključite mobilne podatke i Internet. Tako ćete moći pratiti predavanja i družiti se s prijateljima. 

Koncentracija

Pokušajte se skoncentrirati na predavanjima iako se to čini teško. Zamislite si u glavi da će to jednog dana biti vaš posao te da će vam slušanje profesora biti važno. 

Oprema

Na predavanja ponesite bilježnicu i kemijsku tako da možete imati bilješke koje će vam biti od koristi. 

Druženja 

Družite se sa kolegama, upoznajte se s drugima. Možete pronaći prijatelje koje ćete pamtit kroz cijeli život. 

Rupe u predavanjima

Pripremite se da ćete imati rupe u predavanjima. Istražite što možete raditi u rupama: kafići, šetnja po Maksimiru, čitanje u knjižnici. 

Kafići 

Kod Ekonomije su dobro poznati kafići: Urban, Potter, Platinum, Daba.

Menza

Istražite što se nudi u menzi na Ekonomiji. Radno vrijeme menze je od 11:00 – 15:00, vikendom je menza zatvorena. 

Restoran Kefa

Nalazi se na gornjoj etaži postojećeg objekta. Ponuda se sastoji od proizvoda brze hrane (hot dog, sendviči, pizza i sl.). Radno vrijeme restorana je od 07:30 – 20:00, a subotom i nedjeljom ne radi. 

Pitajte

Ako nešto ne znate pronaći na fakultetu ili vam nije nešto jasno s kolegijima, pitajte! Tko pita taj ne skita! 

Osim što povratkom u klupe studenti moraju prilagoditi svoje vrijeme, također moraju i održavati prezentacije uživo. Kako pripremiti dobru prezentaciju te kako zadiviti profesore svojim vještinama pročitajte ovdje!

 

Podijeli

O autoru

Pozdrav! Studentica sam diplomskog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Manageru sam se pridružila ove godine. Kada nisam zatrpana skriptama, seminarima, prikazima, prezentacijama i svim blagodatima studiranja, gledam serije i filmove. Najdraža serija mi je Prijatelji, a za film se ne mogu odlučiti, it's like Sophie's choice...Kada pak trebam uzeti predah od filmova i serija, tada upalim glazbu i opustim se uz dobre stare hitove. Smatram da je kroz život potrebno imati dobar smisao za humor, jer će ti biti lakše u životu.

Komentirajte