BlackBerry uređaji prestali s radom

LinkedIn

Kraj jedne ere – jedan od najpopularnijih mobilnih uređaja prestao je s radom. 

Možemo se složiti kako je BlackBerry poprilično ikoničan uređaj. Njegovoj popularnosti pridonosile su i mnoge poznate osobe poput Paris Hilton i Kim Kardashian koje su bile vjerne korisnice. Iako do tada vodeći, zasjenio ga je Apple iPhone koji je tržištu predstavljen 2007. godine. Kako je uspjeh iPhonea rastao, BlackBerryja je padao.

Naposljetku, odlučeno je da 4. siječnja 2022. godine postaje nefunkcionalan. Od tada se na BlackBerry mobilnom uređaju ne mogu slati SMS poruke, uputiti telefonski pozivi ili slati elektronska pošta. Kako prenosi N1, BlackBerry je već 2020. godine najavio da će fokus poslovanja postati softveri. Stoga, pomalo će gasiti prijašnje uređaje.  Ova promjena odnosi se na BlackBerry uređaje s BlackBerry 10, OS 2.1. i ranijim operativnim sustavima. Nešto noviji modeli koji imaju Android sustav, zasad su u funkciji.

Zanimljivo je da je 2009. godine BlackBerry držao 20% globalnog tržišta pametnih telefona. Hoće li se u budućnosti ovo dogoditi i s Apple iPhoneom koji ga je skinuo s trona?

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte