Završio je drugi tjedan studentskog esports turnira

LinkedIn

Prije točno tri tjedna počeo je prvi hrvatski esports turnir za studente pod nazivom SET by Superology. Svaka dva tjedna održava se natjecanje iz jedne igre, a to su redom:

  • FIFA 21 (7.10. i 8.10.)
  • Counter Strike: Global Offensive (18.10. – 22.10.)
  • Rocket League (4.11. – 5.11.)
  • League of Legends (17.11. – 19.11.)
  • PUBG (2.12. i 3.12.)

 

Cijelom turniru dana je dodatna doza zanimljivosti posebnim pravilom koje kaže da se u svih pet igara mora natjecati isti tim. Svaki fakultet okuplja svojih šest najboljih, odnosno najsvestranijih gamera koji moraju biti na razini u svakoj igri.

Nakon svakog tjedna, ovisno o njihovom plasmanu, fakulteti će dobiti određeni broj bodova. Na kraju se bodovi zbrajaju i saznajemo sveukupnog pobjednika natjecanja. Tim koji odnese naslov pobjednika turnira dobit će profesionalnu streaming opremu kako bi popularizirao esports na svom fakultetu, no praznih ruku neće otići niti tjedni pobjednici jer ih očekuju vrijedne nagrade sponzora turnira.

Fakulteti koji se natječu su iz polja tehničkih znanosti. To su abecednim redom Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Zagrebu (FESB i FSB), Fakultet organizacije i informatike (FOI), Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) i Visoko Učilište Algebra.

Glavna ideja ovog turnira je potaknuti komunikaciju među studentima, odnosno popularizirati jednu novu vrstu communityja u akademskoj zajednici.

“Superology i Good Game studentima pružaju novu komunikacijsku platformu – esport! Studenti tehnoloških fakulteta imat će priliku u jednoj od najbrže rastućih grana zabavne industrije stvoriti nove veze i poznanstva, te biti predstavljeni najboljim poslodavcima Hrvatske. Voljeli bismo da je ovakav projekt bio moguć dok smo i mi studirali, no na sreću imamo priliku pružiti SET novim generacijama” rekao je Nikola Stolnik, osnivač Good Game Globala, za Telegram

 

Pola turnira je iza nas, a najbolji dio tek dolazi

U prva dva tjedna završeno je natjecanje iz FIFA-e 21 i CS:GO-a. Prvo mjesto u FIFI uzelo je Tehničko Veleučilište Zagreb (TVZ) nakon dvije vrlo uvjerljive pobjede protiv zagrebačkog FER-a u finalu koje se igralo u best-of-three formatu. Drugo i treće mjesto uzeli su FER i FSB. Bilo je tu vrlo napetih trenutaka i preokreta, a ako ste propustili live prijenos, reprizu možete pogledati na YouTube kanalu turnira.

Prava drama odvila se u CS:GO finalu između Algebre i FESB-a koji se također igrao u Bo3 formatu. Pobjedu na prvoj mapi (Nuke) odnio je FESB nakon nevjerojatno izgubljene zadnje runde od strane Algebre u kojoj su imali veliku inicijalnu prednost kojom su mogli osigurati „produžetke“. Druga mapa (Inferno) odgovarala je Algebri koju je na kraju i uzela, iako su na momente pokazivali nesigurnost. Posljednju mapu (Overpass) vodio je FESB sve do dvije runde prije kraja u kojoj Algebra izjednačava te ulazi u predzadnju rundu s ogromnom prednošću koju je ponovo prokockala i tako izgubila naslov prvaka u ovoj disciplini. Treće mjesto zauzeo je FERIT.

izvor: studentesportstournament.com/#ljestvica

Trenutno se na samom vrhu ljestvice nalaze TVZ i FESB po ukupnom broju bodova što je i očekivano budući da su pobjednici prvih dvaju tjedana natjecanja. Treće mjesto dijele čak tri fakulteta, a za vratom su im još dva. Više-manje su svi fakulteti još u igri jer su bodovima jako blizu, a najbolji dio turnira tek slijedi.

U naredna tri tjedna očekuje nas prava gamerska poslastica jer nam dolazi natjecanje na Summoner’s Riftu, odnosno u League of Legendsu, koje je zasigurno jedno od najpopularnijih u esports svijetu.

Organizator je sa sponzorima osigurao i ponešto za gledatelje. Naime, tijekom live streama gledatelji imaju priliku osvojiti goodie bag sa zanimljivim nagradama. Sve dodatne informacije možete pronaći na društvenim mrežama samog turnira.

Podijeli

O autoru

Hej! Student sam 3. godine Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Timu Manager pridružio sam se ove godine, a najviše volim pisati u rubrikama Business i University. Teme koje me posebno zanimaju su održivi ekonomski razvoj, ekonomska politika te sustavi obrazovanja. Slobodno vrijeme najčešće provodim čitajući, gledajući filmove ili svirajući gitaru. Ono što me motivira za daljnje učenje i istraživanje je sloboda jer “znanje je ključ slobode”.

Komentirajte