Top 7 besplatnih edukacija za studente – skupi 2 ECTS-a ili uči od harvardskih profesora!

LinkedIn

Za sve koji žele naučiti nešto više o određenom području koje ga zanima donosimo besplatne edukacije od onih koje nudi Sveučilišta u Zagrebu pa do tečajeva s Harvarda. Dodatno, polaganjem tečaja o umjetnoj inteligenciji možete ostvariti dodatnih 2 ECTS boda, ali nešto više o tome u nastavku.

  1. EXCEL radionica

Svi znamo kako je danas poznavanje Microsoft Office paketa ključno za pronalazak posla pa smo ovdje izdvojili radionicu na kojoj ćete naučiti sve o tome kako izraditi tablice, grafikone i formule. Radionica je namijenjena studentima i drugim polaznicima akademske zajednice, a traje sveukupno 5 školskih sati.

  1. Online degree

Za sve one koji si ne mogu priuštiti odlazak na fakultet ili žele dodatnu diplomu, to mogu napraviti putem ove web stranice. Na ovaj način možete steći diplomu iz udobnosti svoga doma jer su predavanja online. Sve što je potrebno jest registrirati se, odabrati područje interesa i želite li diplomu, certifikat ili oboje. Što se tiče područja koja možete proučavati, nude sve od računovodstva i marketinga pa do kulinarstva.

  1. Mjesec edukacije studenata

Svakog četvrtka IAESTE Osijek održava edukacije raznih tematika na kojima možete sudjelovati besplatno. Sljedeće predavanje održat će se 13. svibnja na temu „Zablude o industriji igara i proizvodnom procesu“. Preostala predavanja se odnose na budućnost društvenih mreža i u konačnici savjetima kako se nositi s anksioznošću.

  1. Elements of AI – dodatnih 2 ECTS boda

Polaganjem ovog tečaja studenti osim što imaju mogućnost ostvariti dodatnih 2 ECTS boda, mogu naučiti sve iz svijeta umjetne inteligencije. Tečajevi su spoj teorije i praktičnih vježbi te se mogu odraditi u vlastitom ritmu. Do sada se na tečaj prijavilo više od 650 tisuća polaznika iz 170 zemalja, a nakon završenog tečaja dobivate potvrdu koja je dostupna u digitalnom obliku.

  1. Programiranje – Python

Tehnologija je budućnost, a programeri su uvijek potrebni. Za sve one koje zanima programiranje, a ne znaju otkud početi i kako sami naučiti osnove, ovo je pravi tečaj za njih. Osim što je u potpunosti besplatan, također nudi napredovanje vlastitom brzinom. Potrebno znanje možete steći u 7 tjedana ako svaki tjedan odvojite dva do četiri sata svoga slobodnog vremena.

  1. Tečajevi na Harvardu

Svatko iz bilo kojeg dijela svijeta može pristupiti najboljim online tečajevima koje nudi Sveučilište Harvard. Skupni naziv tečajeva je MOOC (Masovni otvoreni internetski tečajevi), a imate i priliku učiti od najboljih svjetskih učitelja. Neki od dostupnih područja su fizika, matematika, kemija, umjetnost i kultura, pravo, trgovina i upravljanje, književnost i brojni drugi.

  1. Open culture online courses

Open culture je web stranica koja skuplja besplatne online sadržaje. Ondje možete pronaći tečajeve u video i audio formatu. Primjerice ako nekoga zanima ekonomija, može pronaći širok spektar tema od teorije kapitalizma do bankarstva i financijskog tržišta. Osim toga, dostupna su poznata djela svjetske književnosti u formatu audio knjiga poput Danteove Božanstvene komedije.

 

Svako novo stečeno znanje dobro dođe u budućnosti. Ovi tečajevi su dokaz da uz samo par sati tjedno možete naučiti nešto novo o području koje vas zanima i time se kasnije diferencirati na tržištu rada.

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Komentirajte