Mjesta za dejt u vrijeme korone

LinkedIn
Korona nam je poremetila brojne planove, susreli smo se s puno izazova u poslu, obrazovanju, ali i ljubavi. Iako su neke stvari zabranjene i dalje se možete super provesti. Gdje odvesti dečka/curu sada kada je sve zatvoreno, donosimo vam u nastavku.

 

PIKNIK

Ako želite osvojiti vašu bolju polovicu i napraviti nešto romantično za nju/njega, onda je definitivno piknik odličan izbor. Skuhajte neko jelo, ako pak niste vješti u kuhinji naručite vaše najdraže, pripremite tople dekice, mali zvučnik, bocu vina i zaputite se automobilom na Medvednicu. Uživajte u prekrasnom zalasku sunca i pogledu na grad.

 

KAJAKOM PO JEZERU RAKITJE

Jezero Rakitje smjestilo se zapadno od Zagreba, u gradiću Sveta Nedelja. U sklopu jezera na sjevernoj obali nalazi se kamp gdje možete iznajmiti kajak. Veslanje kroz lopoče, svjež zrak, samoća i cvrkut ptica će dodatno začiniti atmosferu i pomoći vam da se bolje upoznate i približite.

STARI GRAD OKIĆ

Svega 5 kilometara od Samobora smjestio se grad Okić, drevna utvrda koja je rijedak primjer očuvane romaničke arhitekture u kontinentalnoj Hrvatskoj. Sa svojim partnerom možete uživati na 499 metara nadmorske visine i diviti se prekrasnom pogledu na Posavinu, Pokuplje, Zagreb, Medvednicu i Plešivicu. Pri povratku možete stati u Samoboru i zasladiti nepce poznatim samoborskim kremšnitama.

MUZEJI

Grad Zagreb nudi velik izbor muzeja, od onih “ozbiljnijih” poput: Arheološkog muzeja, Muzeja suvremene umjetnosti, Tehničkog muzeja Nikole Tesle pa do onih “zabavnih” kao što su: Muzej čokolade, Muzej iluzija i Muzej mamurluka. Za svakog po nešto. Ulaznice nisu skupe, a moguć je i studentski popust.

 

SLIKANJE + VINO

Paint&Wein je Zagrebački vikend program koji nudi slikanje uz pomoć stručne slikarice i ispijanje vina. Ovo nije škola slikanja, već zabavna radionica na koju možete povesti svoju voljenu osobu. Cijena jedne radionice iznosi 150 kuna, a rad koji ste stvorili nosite kući. Zagarantirana vam je dobra zabava, opuštena atmosfera i neki novi pogled na izlaske vikendom.

 

NETFLIX&CHILL

Za studente je poznat pojam snalažljivosti pa tako, ako vam ništa od navedenog ne odgovara, uvijek možete posegnuti za sigurnom opcijom i organizirati Netflix&Chill u autu. Ponesite grickalice i sokove ili jednostavno sve naručite u McDonald’s-u. Za malo romantičnije – možete se odvesti na neko brdo i uživati u filmu i pogledu.

 

Naravno, uvijek vam preostaje opcija romantične šetnje po Jarunu, Bundeku, Gornjem gradu ili Maksimiru. Možete uzeti kavu/kuhano vino za van i dobro se ispričati tijekom šetnje. Uz samo malo mašte i dalje možete otići na dobar spoj.

Podijeli

O autoru

Hej! Trenutno sam na trećoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Novinarka sam Managera od 2019. te sam od ove godine urednica rubrike Lounge. Volim pisati o zbivanjima i svakodnevnim situacijama koje bi mogle interesirati naše čitatelje. Uživam istraživati teme koje nemaju dovoljno medijskog prostora, a odnose se na sve veću potrebu brige za okoliš te teme zabave, putovanja i mode. Osim što aktivno pišem, također se bavim tenisom od svoje 6.godine, volim zaigrati odbojku s prijateljima te se opuštati šetnjama u prirodi. Moj životni moto je da čovjek nije otok, moramo se uključivati u društvena zbivanja i stvarati bolje sutra.

Komentirajte